lauantai 24. kesäkuuta 2023

Nauti saunasta ja uimisesta

Naistenlehdissä ja nettijutuissa aina tyrmätään saunominen ja korostetaan sen vahingoittavan ihoa. Olen aina taistellut tätä käsitystä vastaan, koska saunominen kuuluu suomalaisten elämään ja sen vaikutukset lisäävät hyvinvointia.Mökkisaunasta minikylpylä

Minusta saunomisen ihoa rasittava haitta on paljon pienempi kuin sen hyvinvointia ja mielihyvää tuottava vaikutus. Saunomisen aiheuttamat haittavaikutukset iholle on helppo torjua hyvällä ihonhoidolla. Sauna kuivattaa ihoa ja lämmönvaihtelut aiheuttavat couperosaa eli pintaverisuonten laajentumista. Kosteuttavat ja punoitusta rauhoittavat kotihoitotuotteet korjaavat näitä saunomisen haittoja. 
Näin kesäaikaan vietetään usein mökkielämää, johon kutsutaan ystäviä kyläilemään ja saunominen sekä uinti ovat tapaamisen kohokohtia. Ihonhoidosta voi tehdä ystäväporukan kanssa yhteisen kokemuksen, eikä siihen tarvita monia hoitotuotteita. 
Dermalogican ja iS Clinicalin tuotteet sopivat aivan kaikille ja niitä voi antaa kenelle tahansa kokeiltavaksi. Helppo ja näkyviä tuloksia tuova yhdistelmä on ihon kuorinta ja naamion käyttö saunomisen yhteydessä.
Monella on käytössä Dermalogican Daily Microfoliant (68€) jauhemainen kuorinta ja iS Clinicalin Hydra Intensive Cooling Masque (101€) geelinaamio. Istuskelkaa saunassa jonkin aikaa, jotta ihohuokoset avautuvat ja ihon verenkierto sekä aineenvaihdunta lähtevät kunnolla liikkeelle. Kostea höyry pehmentää ihon pinnassa olevan kuolleen solukon, joten se irtoaa hyvin hellävaraisella Daily Microfoliant kuorinnalla. 
Tämä jauhekuorinta on helppo tehdä ja sen pystyy hyvin neuvomaan niillekin, jotka eivät ole koskaan kuorintaa käyttäneet. Daily Microfoliantista hyötyvät lähes kaikki ihotyypit, mutta ainoastaan ruusufinni-iholle sitä ei ole hyvä käyttää.
Saunan jälkeen kannattaa kasvoille levittää paksu kerros geelimäistä Hydra Intensive Cooling Masqueta, joka on superkosteuttava ja rauhoittaa hyvin saunomisesta punakkaa ja kiristävää ihoa. Tämä naamio saa jäädä vaikuttamaan yön ylitse ja seuraavana aamuna kaikilla on pehmeä ja hyvin kosteutettu iho.


Muista myös vartalonhoito

Tuoksusaippuasienet ovat hyvin suosittuja näin kesällä, koska niitä on helppo viedä tuliaisiksi ja olenkin varautunut tähän runsaalla valikoimalla. Tuoksusaippuasienet maksavat yksittäin 19€ ja nyt saat kaksi tarjoushinnalla 25€. Huomioi, että verkkokaupassani ei ole toimitusmaksuja yli 20€ ostoksille, joten voit ostaa tarjouksen ilman lisäkuluja.
Tuoksusaippuasieni on pesusaippua ja kuorinta yhtäaikaa ja saippua-aineosat eivät kuivata, vaan ovat geelimäisen hoitavia. Itse olen aivan hurahtanut näihin saippuoihin ja saan aamuisin energiapiikin niiden ihanista tuoksuista. Tuoksut ovat hedelmäisiä, eivätkä ne ole ärsyttäviä niin kuin parfyymimaiset tuoksut. Tosin se pitää huomioida, ettei tuoksuille yliherkät voi ehkä käyttää näitä hedelmäisiäkään tuoksuja.
Edelleen suosikkituoksu on mansikka ja vadelma, mutta nyt sitruunaiset tuoksut uhkaavat niiden ykköstilaa. Sitruuna ja sitruunaruoho ovat hyvin suosittuja ja itse olen koukussa tähän sitruunaruohon tuoksuun. Uusimpia tuoksuja ovat mango ja omena-mandariiniyhdistelmä sekä greippi-limeyhdistelmä. Miehille on oma tuoksu nimeltään Gentleman ja myös raikas ja kevyt Aloe Fresh on miesten mieleen. 
Kesälläkin vartalon iho tarvitsee kosteutta ja iS Clinicalin superupea Youth Body Serum (149€) on moninainen tehoseerumi. Se on helppo käyttää, koska se on suihkepullossa ja siitä on nopea sumuttaa ohut neste iholle.
Tämä Youth Body Serum on melkeinpä vesimäisen tuntuista ja siksi hyvin nopeasti imeytyvää, eikä näin helteelläkään ihosta tule tahmeaa. Tämä seerumirakenteinen tehotuote hajottaa selluliittia ja parantaa aineenvaihduntaa, joka auttaa muhkuraista ihoa tasoittumaan. 
Näin kesällä on kiva käyttää hihattomia ja avonaisia vaatteita, mutta ikääntynyt paperimaisen ohut iho käsivarsissa harmittaa. Youth Body Serumin säännöllisellä käytöllä ihosta tulee tasaisempi ja paljon paremman näköinen. Käyttäkää ihmeessä Youth Body Serumia, jos teillä on tiedossa kesäjuhlat. Noin 2-3 viikon jokapäiväisellä käytöllä käsivarsista saa parikymmentä vuotta nuoremmat!

⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein.Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti