sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Puhdista aurinkovoiteet kunnolla pois

Aurinkovoiteita käytetään vuosi vuodelta enemmän ja se on todella hyvä asia. Siihen olen omalla työllänikin pyrkinyt vaikuttamaan ja ilmeisesti siinä onnistunutkin. Uutena huolena on, pestäänkö aurinkovoiteet kunnolla pois.


Helpoin tapa puhdistaa iho kunnolla on Dermalogican uutuus Oil to Foam Total Cleanser, joka vastaa kaksoispuhdistusta.


Amerikkalaiset aurinkovoiteet ovat maailman parhaita

Dermalogican ja iS Clinicalin aurinkosuojavoiteet ovat parhaita, mitä Suomessa myydään. USA:ssa laki katsoo suojakertoimelliset kosmeettiset tuotteet lääkeaineiksi ja niiden tutkimus on erityisen tarkkaa. Mitkään eurooppalaiset aurinkosuojavoiteet eivät pääse lähellekään Dermalogican ja iS Clinicalin tasoa. Monen Suomessa suositun tuotemerkin aurinkosuojavoiteita ei saa edes myydä USA:ssa, vaikka tuotesarja on muuten siellä myynnissä. 
Aurinkosuojavoiteiden raaka-ainepohja vaikuttaa hyvin paljon siihen, miten miellyttävä se on muuten käyttää. Dermalogican ja iS Clinicalin tuotteet eivät sisällä vaseliineja eli mineraalirasvoja ja siksi ne ovat miellyttävän ohuita. Kaikki iS Clinicalin vaikutusaineet ovat farmaseuttista tasoa eli ne ovat yhtä puhtaita kuin lääkeaineiden vaikutusaineet. Yllä mainittujen seikkojen takia Dermalogican ja iS Clinicalin aurinkosuojatuotteet ovat tehokkaita, miellyttäviä käyttää ja ne eivät rasvoita tai tuki ihoa.
Moni marketista ostettu aurinkosuojavoide sisältää hajusteita ja paksuja ihohuokosia tukkivia mineraalirasvoja. Säilöntäaineena saattaa olla parabeeneja, jotka ärsyttävät herkkäihoisia. Tarkista ainakin aurinkovoidetta ostaessasi, ettei siinä ole hajusteita, väriaineita eikä parabeeneja. 


Mineraalirasvat tukkivat ihoa

Paksut vaseliinimaiset aurinkosuojavoiteet saattavat tukkia ja rasvoittaa ihoa tosi voimakkaasti. Hikoilun myötä myös ihon talirauhaset alkavat toimia ja ihotali sekoittuu hikeen, kuolleisiin ihosoluihin ja aurinkosuojavoiteeseen. Tämä massa ei liukene mihin tahansa puhdistusaineeseen ja se jää tukkimaan ihohuokosia. Tarvitaan siis tehokas puhdistusaine. 
Parasta on tehdä kaksoispuhdistus ja ihan erinomainen alkupuhdistusaine on Dermalogican uusi Micellar Prebiotic Precleanse (52€). Sen pariksi soveltuu hyvin iS Clinicalin hiukkasen kuoriva Cleansing Complex (55€)
Nopein ja helpoin valinta on myös Dermalogican uusin Oil To Foam Total Cleanser (63€), jonka teho vastaa kaksoispuhdistusta. Itse olen laiskimus ihonhoidossa ja siksi Oil To Foam Total Cleanser on lempparini. Se on myös todella riittoisa ja pitää olla varovainen, ettei hulauta putsaria kämmenelle kerralla ihan liikaa.
Mökki- ja retkeilyolosuhteisiin sopii tarjouksessa oleva Micellar Water with Colloidal Silver NYT 29€ (41€) misellivesi, jonka kanssa ei tarvita vettä. Misellivettä laitetaan vanulappuun ja sillä pyyhitään kasvot. Pyyhkimistä jatketaan lapuilla niin kauan, kunnes vanuun ei jää enää mitään likaa. Nuorille tämä misellivesi on erityisen mieleinen ja sitä kannattaa hankkia festarireissuille mukaan.




⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti