maanantai 5. kesäkuuta 2023

Hyväkuntoiselle iholle meikki on helppo tehdä

Usein ensimmäistä kertaa minulle kasvohoitoon tulevat asiakkaat kertovat yhdeksi syyksi hoitoon tuloonsa hankalasti levittyvän meikin ja sen huonon kestävyyden. Harvoin syy on meikeissä, vaan ihon pinta on niin huonossa kunnossa.



Hilseily estää meikin levittymisen

Jos ihon pintaan on kertynyt paksu kuolleen solukon kerros, niin meikkivoidetta on mahdoton levittää tasaisesti. Se jää kasoihin hilseilykohtiin ja päivän mittaan meikki rapisee pois kuolleen solukon myötä. Tätä on välillä hyvin haasteellista selittää asiakkaalle, koska hän vaan syyttää meikkivoiteen huonoa laatua. 
Melkein voisin sanoa, että olisi parempi jättää koko meikkivoide pois, ellei ole halukas hoitamaan ihoa kuntoon. Ei sellaista meikkivoidetta löydykkään, joka levittyisi tasaisesti hilseläiskäiselle kuivuneelle iholle. Meikkivoide enemmänkin korostaisi ihon huonoa kuntoa kuin kaunistaisi. 
Hoitamattomalla iholla meikkivoide voi jopa lisätä tukkeutumien ja finnien syntyä. Meikkivoidetta on hankalampi puhdistaa pois, kun se imeytyy paksuun hilseilykerrokseen. Väripigmentit kittaantuvat hilseilyn kanssa yhteen ja tämä massa tukkii ihohuokoset.
Tilanteeseen paras apu on kuorinta ja kosteutus. Helpoin kuorinta on jompi kumpi jauhemaisista Dermalogican kuorinnoista. Uudempi Daily Milkfoliant (68€) sopii hyvin herkälle, ohuelle ja couperosa-iholle ja Daily Microfoliant (68€) käy ihan kaikille ihotyypeille.
Kuorinnan ja kosteutuksen saa yhtä aikaa Tähtitarjouksena olevasta Dermalogican Hydro Masque Exfoliantista NYT 52€ (65€). Se on kuorintanaamio, joka poistaa hilseilyn ja kosteuttaa ihoa hyvin ja sitä voi käyttää 2-3 kertaa viikossa.


Hanki sopiva kosteusvoide meikkivoiteen alle

Vieläkin kauhistelen itsekseni, kun joku kertoo, ettei laita mitään voidetta meikkivoiteen alle. Vielä nykyäänkin on paljon naisia, jotka eivät käytä kosteusvoidetta meikin alla ja pesevät kasvonsa käsisaippualla. Meikkivoidekin saattaa olla hyvin paksua ja peittävää, joka imeytyy kaikkiin huokosiin. 
Minulle nämä asiakkaat päätyvät siinä vaiheessa, kun iho ei enää kestä rääkkäämistään ja tulee ihottumia tai aknetulehdus. Huomaan myös, että on hyvin vaikea saada heidät uskomaan ihonhoidon merkitykseen. Heille saattaa olla ensimmäinen kerta, kun he kuulevat meikin alle laitettavasta kosteusvoiteesta.
Yleensä kyse on 25-40-vuotiaista naisista, jotka eivät ole kovin kiinnostuneita itsensä hoidosta ja ulkonäöstään. He käyttävät samoja meikkituotteita, joita ovat oppineet käyttämään 15-vuotiaana. Usein olen myös ymmärtänyt, ettei heidän äitinsä tai suvun muut naiset meikanneet, eikä kukaan neuvonut ihonhoitoa teini-ikäisenä. 
Siksi onkin hyvin vaikeaa alkaa muuttamaan tapojaan myöhemmin ja tarvitaan paljon perusteluja ja kannustusta ennen kuin ymmärretään ihonhoidon merkitys. Luulisi, että nykyään kaikki tietävä netti opettaisi nuoria, mutta näin se ei ole, vaan oppi lähtee esimerkistä ja kotoa.
Tällä hetkellä tarjouksena oleva iS Clinicalin Moisturizing Complex NYT 85€ (112€) on erinomainen kosteusvoide kaikille ihotyypeille ja sopii todella hyvin meikin alle. Youngbloodin Hydra Luxe Water Crème (89€) on tehty YB:n meikkien alusvoiteeksi ja sekin sopii kaikille ihotyypeille.
Joskus kuulen, ettei kosteusvoide mitään auttanut, vaan meikki kiilsi ja valui koko päivän. Näin voi käydä, ellei ihoa ole hyvin kuorittu. Iho saattaa olla niin paksun kuolleen solukon peitossa, ettei kosteusvoide pääse edes imeytymään. Sitten ihon lämmössä kosteusvoide ja meikkivoide sulavat hilseilyyn kiinni lähtevät irtoamaan hilseilyn mukana. Neuvon mielelläni kasvohoidon aikana myös meikkiin liittyviä asioita.




Tähtitarjoukset 12.6. asti:
⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

2 kommenttia:

  1. Anonyymi20:58

    Kumpa pääsis tätä testaamaan, herkkäihoisena en raaski kalliita tuotteita aina ostaa kun sopivuudesta ei ole mitään takuita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Inkeri21:34

      Ymmärrän hyvin epäröintisi, mutta kokemuksesta sanon, että on erittäin epätodennäköistä ettei Dermalogican tai iS Clinicalin tuotteet sopisi. Näin yli 20-vuoden aikana mitä olen kyseisiä tuotteina myynyt yllättäviä ihon ärtymisiä on vain pari.
      Kumpikaan tuotesarja ei sisällä mitään tunnettuja allergeeneja. Pahimmat herkistäjät ovat hajusteet, väriaineet ja säilöntäaineista barabeenit ja mitään näistä ei ole Dermalogicassa ja iS Clinicalissa.


      Inkeri

      Poista