keskiviikko 21. kesäkuuta 2023

Nähtävyytenä yksi kokenut kosmetologi

Olen kevään aikana ollut monessa tilanteessa harmissani, kun Hämeenlinnan matkailupolitiikka on niin huonoissa kantamissa. Hämeenlinnan turismi tarvitsisi piristysruiskeen ja minun mielestäni tälle alueelle pitäisi tehdä sotahistoriakeskittymä.


Mikään tekemäni hoito ei ole ”liukuhihnahoito”, vaan valikoin käytettävät tuotteet aina asiakkaan ihon mukaan.


Some takaa näkyvyyden

Näin kesälomien aikaan minulla käy monta kertaa viikossa asiakkaita ihan ympäri Suomea ja ulkomaita myöden. Pitkän työurani aikana minulle on tullut paljon vakioasiakkaita noin sadan kilometrin säteeltä ja he yleensä käyvät perjantai-iltapäivisin, kun tekevät lyhyemmän työpäivän. 
Purkkiarmeijan komentaja blogi on viimeisen kymmenen vuoden aikana tuonut asiakkaita, jotka käyvät ehkä vain kerran vuodessa kasvohoidossa ja hankkivat kotihoitotuotteet verkkokauppani kautta. Sellainen on pelittänyt oikein hyvin ja autan sähköpostineuvoilla, jos tuttu asiakas tarvitsee ohjeita.
Viime viikon loppupuolella mietin, että olenkohan minä jo ainoa nähtävyys Hämeenlinnassa. Viikolla kävi lähes kymmenkunta asiakasta yli 500 km päästä. He tulivat kasvohoidon takia ja olivat yötä hotellissa ja viettivät pari päivää Hämeenlinnaa katsellen. 
Lähinnä mietin onkohan tämä myönteistä vai kielteistä. Onkohan myönteistä olla suurempi vetonaula kuin vanha Hämeen linna? Ajattelin esittää tämän ajatuksen sopivassa kohtaa kaupunkimme päättäjille. Kannattaisi ehkä satsata hiukan enemmän näkyvyyteen, jottei ikäloppu kosmetologi vetäisi pidempää kortta. :) 



Nanolift-kasvohoitoa ei tehdä muualla

Olen tehnyt lähes parikymmentä vuotta itse kehittämääni Nanolift-kasvohoitoa (131€). Tällä hetkellä noin puolet tekemistäni hoidoista on Nanolifteja ja toinen puoli Dermatude-kasvohoitoja. Näiden lisäksi teen Ripsien kestotaivutuksia ja kulmien laminointeja (93€-136€) sekä nyt uutta luomien jäädytyshoitoa (150€-250€)
Ajanvarauskirjani on hyvin täynnä, joten ajanvaraukset kannattaa tehdä ajoissa. Asiakkaan ei itse tarvitse tietää hoitoon tullessaan, mitä hänelle pitäisi tehdä, vaan se on kosmetologin tehtävä. Mikään tekemäni hoito ei ole ”liukuhihnahoito”, vaan valikoin käytettävät tuotteet aina asiakkaan ihon mukaan ja monet aineet sekoitan itse vaikutusaineista. 
Uusi asiakas sanoo usein, että teen hoidon ihan erilailla kuin kukaan muu kosmetologi. Näin varmaan onkin, koska en edes nykyisin juuri seuraa, mitä muut kosmetologit tekevät. Aina on myös muistettava, että jokainen kosmetologi tekee työnsä omalla tavallaan. Kosmetologi on käsityöläinen, jonka työ on aina yksilöllistä. Lopputulos kasvohoidosta voi olla sama, vaikka työvaiheet tuntuvat erilaisilta. 
Minä vastaan mielelläni asiakkaan kysymyksiin hoidon aikana. Hoidon alussa on haastavaa löytää vastauksia, koska vasta kasvohoidon loppupuolella näen, miten iho toimii ja mitä se tarvitsee. Siksi teenkin kotihoitosuositukset vasta hoidon päätteeksi. 
Tiedän, että monelle kosmetologille on vaikeaa vastata asiakkaan kysymyksiin ja muotoilla tietonsa sanoiksi. Näin on ollut kaikilla työntekijöilläni ja olen usein perehdyttänyt toisia siihen, että asiakkaan kysymyksiin pitää vastata. Rehellistä on myös myöntää, ettei tiedä, jos asiakkaan kysymykset ovat liian vaikeita. Kokenut kosmetologi yleensä löytää kyllä vastaukset.



⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti