torstai 29. kesäkuuta 2023

Älä purista finnejä!

Helle ja hikoilu saavat talinerityksen kiihtymään ja ihon pinnalla olevat bakteerit aiheuttavat tulehduksen ja huokoseen syntyy märkäpäinen finni. Monella alkaa sormet syyhyämään ja finnejä sekä mustapäitä puristellaan voimallisesti. 


Dermalogican uusi Deep Breakout Liquid Patch muuttuu nesteestä näkymättömäksi "laastariksi", mikä rauhoittaa, puhdistaa ja ehkäisee tulevia näppyjä.


Finnien puristelusta jää jälkiä ihoon

Lähes aina finnien puristelu tuottaa iholle suuremman harmin kuin itse finni. Tiedän, että joillakin on suorastaan himo puristella ihoaan on siinä mustapäitä tai ei. Ihoon nousee punoittavia jälkiä, jotka myöhemmin muuttuvat pigmenttiläiskiksi. 
Tuo puristelu rikkoo juuri sen ihon kerroksen, missä syntyy ihon väriä muodostavat melanosyyttisolut. Melanosyyttisolujen rikkoutuminen saa ne kasautumaan ja se näkyy ihossa pigmenttiläiskänä. Nämä pigmenttiläiskät ovat hyvin hankalia saada vaalenemaan muun ihon väriseksi ja iho jää kirjavaksi moneksi kuukaudeksi. 
Puristelu myös levittää tulehdusta viereisiin huokosiin ja syntyy aina vaan suurempia ja syvempiä finnejä. Suosittelenkin, että ihoa hoidetaan muuten kuin puristelemalla.


Ennaltaehkäise finnit ja pigmenttiläiskät

Aikuisen ihmisen rasvoittuva ja epäpuhdas iho saadaan kyllä hyvällä hoidolla rauhoittumaan, mutta se ei tapahdu hetkessä. Erittäin palkitsevaa on, kun saan uuden asiakkaan ihon tasapainoon. Yleensä kannattaa käydä aluksi kasvohoidossa ja kosmetologilta pitäisi saada hyvät ihonhoito-ohjeet. Kirjoitan, että pitäisi, koska läheskään kaikki kosmetologit eivät tee tätä ihonhoidon perusasiaa. 
Minä teen sen aina ja siksi jo yhtäkin kasvohoitokertaa pystyy jatkamaan kotihoitotuotteilla. 
Epäpuhtaalla iholla pitää olla tehokas, mutta hellävarainen puhdistustuote ja usein suosittelen iS Clinicalin Cleansing Complexia (55€). Seerumi on tärkeä kotihoitotuote ja sillä saa ihon parhaiten rauhoittumaan. Yli 35-vuotias epäpuhdas iho hyötyy eniten iS Clinicalin Active Serumista (15ml 102€ ja 30ml 170€), joka levitetään iholle joka ilta. Silloin, kun kasvoilla on eniten mustapäitä ja tukkeutumia, kannattaa käyttää iS Clinicalin Active Peel System (109€), joka nopeuttaa ihon tasapainottumista. 
Nuoremmille noin 20-35-vuotiaille seerumiksi käy Dermalogican Age Bright Clearing Serum (75€), joka rauhoittaa talineritystä ja myös nuoremmille on hyväksi Active Peel System -hoitokuuri. 
Rasvoittuvakin iho tarvitsee kosteutta ja ohut Calm Water Gel (53€) toimii rasvaisellakin iholla hyvin ja se rauhoittaa myös ihon punoittelua. Calm Water Geliä voi käyttää aamulla ja illalla tai sitten voi päivällä käyttää aurinkosuojallista Oil Free Matte SK30 (58€) päivävoidetta.
Tulehtuneille finneille on paras Dermalogican uusi Deep Breakout Liquid Patch (38€) paikallishoitotuote, joka rauhoittaa märkivän finnin. Deep Breakout Liquid Patch hajottaa myös pigmenttisoluja ja estää pigmenttiläiskän syntyä. 
Suosittelen kaikille, joille tulee kasvoihin tulehtuneita finnejä, tätä Deep Breakout Liquid Patchia, koska siitä tulee koko ajan hyvää palautetta. Harvoin uutuustuotetta kiitellään näin paljon kuin nyt tätä uutta näppyhoitoa.






⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti