keskiviikko 14. kesäkuuta 2023

Jokaisella on oikeus päättää omasta ulkonäöstään

Olen aina pyrkinyt toiminnallani tukemaan ihmisen itsemääräämisoikeutta ja luottamustehtävissäni olen tehnyt työtä perheväkivallan vähentämiseksi. Työni kautta tiedän, että on ryhmä naisia, joiden puoliso ei anna heidän meikata tai käydä kosmetologilla.



Mustasukkaisuus on vakava sairaus

Työssäni olen törmännyt siihen, miten sairaalloinen mustasukkaisuus voi rajoittaa puolison elämää todella paljon. Omassa työssäni näen asian niin päin, että mies on mustasukkainen, mutta varmasti se voi yhtä hyvin olla toisinkin päin. 
Olen joskus aikaisemminkin tehnyt blogijuttua siitä, etten rupea työssäni hyppäämään jonkun mustasukkaisen miehen pillin mukaan. Eräässä tapauksessa, kun vaimo on voinut tulla kasvohoitoon, häntä kontrolloitiin ulkoapäin koko ajan. Lankapuhelinten aikaan mies soitteli vartin välein hoitolaan ja pyysi vaimoaan puhelimeen, jotta pystyi varmistamaan naisen olevan kasvohoidossa. Nuorempana en ymmärtänyt, mistä oli kysymys ja keskeytin hoidon ja pyysin asiakasta käymään puhelimessa. Sitten myöhemmin, kun ymmärsin, mistä oli kysymys, en enää suostunut keskeyttämään hoitoa, koska koin sen myös oman työni mitätöinniksi. 
Kännyköiden aikaan asiakas vastailee vartin välein omaan puhelimeensa ja vieläkin välillä soitetaan myös hoitolan puhelimeen tarkistussoitto, ettei puoliso vain valehtele olevansa kasvohoidossa ja onkin jossain muualla.



Toinen ihminen ei saa määrätä ulkonäöstä

Silloin, kun kysymys on näin vakavasta mustasukkaisuudesta, nainen harvoin saa edes tulla kasvohoitoon ja häneltä kielletään ihonhoitotuotteet ja meikkaaminen. Meikkaaminenhan koetaan tehdyksi muita miehiä varten ja siksi se on kielletty. Yleensä puoliso on niin nujerrettu tällä henkisellä väkivallalla, ettei enää edes kyseenalaista kieltoja.
Joskus aikuiset tyttäret ostavat äidilleen kasvohoitolahjakortin, jotta äiti saisi nauttia jostain mukavasta. Silloinkin puoliso tulee istumaan hoitolaan, ettei toinen vaan pääse pois hänen silmiensä alta. Siihen en suostu, että mies tulee hoitohuoneeseen viereen istumaan, mutta odotustilassa saa istua. 
Ystävättäret saattavat ostaa jollekin lahjakortin, mutta lahjan saaja ilmoittaa, ettei käytä sitä, kun mies ei anna. Varmaan joka vuosi 1-2 lahjakorttia jää lunastamatta sen takia, että puoliso ei anna käydä kasvohoidossa.
Kerran minulle on tultu suoraan sanomaan, että kosmetologit pistävät naisten päähän kaikenlaisia ideoita, joiden takia ne jättävät miehensä ja haluavat eron. Tietysti olen hyvilläni, jos olen pystynyt jotakin auttamaan löytämään rohkeutta lähteä näin rajoittavasta suhteesta. Jos joku kieltää teitä hoitamasta ja kaunistamasta itseänne, pysähtykää miettimään, missä tilanteessa olette.






⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti