perjantai 25. maaliskuuta 2011

Idolini kuolema

Taas yksi aikakausi on ohitse. Suuri filmitähti idoli Liz Taylor on kuollut.

Koen, että Liz Taylor on vaikuttanut elämääni paljonkin, koska teini-ikäisenä harrastin elokuvia, ja keräsin filmitähtien kuvia. Taylorin kuvia minulla oli paljon, koska hän oli 70-luvulla ihan tavallistenkin naistenlehtien palstoilla. Ihailin hänen kauneuttaan kovasti, mutta hänen kauttaan opin arvostamaan myös kirjallisuuden ja näytelmien klassikoja.

Taylor ei ollut pelkästään söpö tähtönen, vaan loistava näyttelijä, jonka lahjat tuli esille Tennessee Williamsin klassikkonäytelmissä Äkkiä viime kesänä ja Kissa kuumalla katolla. Hän myös käytti julkisuuttaan hyväksi saadakseen aikaan hyviä asioita maailmassa. Eläinten puolesta puhujana hän usein esiintyi, ja oli samalla linjalla, kuin minäkin, että eläin on arvokkaampi, kuin moni ihminen. Samoin Hiv-potilaiden puolesta puhujana hän käytti julkisuusarvoaan hyödyksi.

Tuntuu haikealta, että yksi aikakausi on pysyvästi takana. Liz Taylor oli viimeisimpiä Hollywoodin kulta-ajan tähtiä, ja nyt hänkin on mananmajoilla. Hänestä jäi kuitenkin ikuinen hieno muisto. Elokuva Jättiläinen, jonka hän teki toisen legendan James Deanin kanssa, on mielestäni aivan upea elokuva. Siinä tämä menneen ajan kaunotar, teki ikimuistoisen näyttelijätyön. Itse jaksan katsoa sen elokuvan uudestaan ja uudestaan, ja unelmoida menetetystä nuoruudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti