sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Tutkimuksia hissin käytöstä

Yritykseni on kerrostalon ensimmäisessä kerroksessa, eli meille päästäkseen pitää kiivetä yksi kerros rappusia, tai tulla hissillä. Vuosien aikana olen usein pannut merkille asiakkaitteni hissin käyttöä, en arvostellaksi, vaan mielenkiinnosta.

Itselleni on tärkeää arkipäivän hyötyliikunta, ja en juuri koskaan käytä hissiä. Samoin tuntuu ajattelevan suurin osa keski-ikäisistä naisista, koska hyvin harva asiakkaistamme käyttää hissiä. Se mikä kuitenkin on merkille pantavaa, että nuoriso käyttää melkein aina hissiä. Jos asiakas tulee teinipuhdistukseen eli on alle 25v., melkein aina kuulen kuinka hissin ovi kolahtaa. Vielä varmempaa on hissin käyttö, jos tulija on poika. Tässä todentuu se keskustelu mitään käydään koululaisten huonosta kunnosta. Jos nuori valitsee automaattisesti aina helpoimman tien ei kunto koskaan kartukkaan.

Kun taas vertaan yli 85-vuotiaita asiakkaitani, he joka kerta tulevat rappusia pitkin, vaikka hitaastikin, ja hymyileevät voiton riemuisesti, että jaksoimpas vielä kiivetä portaat. Ehkä siinä onkin pitkän iän salaisuus, ei valita aina helpointa tietä, vaan ponnistellen pysyy paremmassa kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti