tiistai 19. heinäkuuta 2011

Eurooppalaisia naisia

Aina kun olen ulkomailla, mietin paikallisten naisten suhdetta naiseuteensa, hyvinvointiinsa ja ulkonäköönsä. Mielestäni suomalaisia naisia moititaan aivan liikaa, etteivät he ole tarpeeksi naisellisia ja hoidettuja. Olen pitkään miettinyt, mitä eroja erimaiden naisten välillä loppujen lopuksi on. Kevään aikana olen käynnyt Ranskassa ja Italiassa ja tehnyt seuraavia huomioita.

Ranskalainen nainen, tai lähinnä pariisilainen, on vartaloltaan hoikka, pieni, ja siro. Katukuvassa ei juurikaan näy ylipainoisia. Pariisilainen nainen pukeutuu naisellisesti, pääasiassa mustaa, ja kenkien korot ovat huippukorkeat. Yleensä heidän käytöksensä on hillittyä ja pidättyväistä. Kaikilla meikkityyli on hyvin samanlainen, meikkivoide on valittu huolella, silmämeikki on erittäin hillitty, mutta huulipuna on voimakkaan punaista.

Italialainen nainen on naisellisen pyöreä vartaloltaan, ja iän myötä taipuvainen ylipainoon. Italiatar on koko olemukseltaan rehevän, naisellisen näyttävä. Hän käyttää kirkkaita värejä, ja paljon koruja, ulkoasu on aina huolella valittu, ja korostaa naisellisuutta. Italialainen nainen ei piilottele itseään, ja naiseuttaan, vaan on ulospäinsuuntautunut ja rehellisestinoma itsensä. Meikin he tekevät aika raskaalla kädellä, silmiä korostetaan voimakkaasti, ja samoin suuta. Italialainen nainen on harvoin hillitty pukeutumisensa, tai meikkinsä suhteen.

Suomalainen nainen on kookkaampi, kuin monet muut Eurooppalaiset naiset. Olemme myös taipuvaisia ylipainoon, ja lantionalueen lihavuuteen. Suomalainen nainen pukeutuu järkevästi, usein housuasuun, ja mataliin kenkiin. Naisellisuuden korostaminen, tai korujen käyttö on harvinaista. Pukeutumisessa käytetään hillittyjä värejä, mielellään pelkistettyjä leikkauksia ja mukavia materiaaleja. Olemme asiallisia, ja varmoja käytökseltämme, emme ole tottuneet jäämään miestemme taakse. Meikkityyli on hyvin hillitty,jos meikkiä on, usein käytetään pelkkää huulipunaa.

Nämä kuvaukset ovat hyvin pikaisia päätelmiä näiden maiden naisista. Olemme kaikki kuitenkin erilaisia, jos fyysisiltä perintötekijöiltämme. Kulttuuri ja naisen asema, vaikuttaa todella paljon käytökseen ja ulkonäöstä huolehtimiseen. Mielestäni suomalaisella naisella, ei ole mitään syytä vähätellä itseään, olemme erilaisia, mutta niin pitääkin. Meissä on aivan varmasti hyviä piirteitä, ja kaunista ulkomuotoa saman verran, kuin muun maalaisillakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti