maanantai 11. heinäkuuta 2011

Toscanalainen tusina

Kaikilla ulkomaanmatkoillamme olemme aina ajautuneet ruokkimaan kissoja. Huomioin aina onko paikallisilla lemmikkieläimiä, ja onko paljon kulkukissoja ja kulkukoiria. Onneksi niiden määrä on joka maassa laskenut.

Syy miksi valitsimme juuri tämän maaseutuhotellin oli se, että heidän nettisivujensa kuvissa oli kissoja. Monet asiakkaat olivat myös hotelliarvosteluissaan laittaneet kuvia kissoista. Melkein joka reissulla on ensimmäiseksi haettava kaupasta vettä ja kissanruokaa. Nyt olin jo kaukaa viisas ja toin mukanani Whiskas laatikon.

Ensimmäisenä aamuna kysyin heti hotellinomistajalta missä päin kissat asustelee, ja onko niitä monta. Hotellin omia kissoja oli 12 ja niillä oli nukkumapaikkoja pitkin puutarhaa. Hän kertoi myös, että osa kissoista oli hännättömiä, ilmeisesti perinnöltään, eikä onnettomuuksien takia. Ensimmäiseksi löysimme tyttökissan, joka oli selvästi sinisilmäisen abessiinilaisen jälkeläinen. Hänet nimesimme Sohviksi Sophia Lorenin mukaan. Keksin kissoille aina nimet, että tiedämme mieheni kanssa kenestä puhumme. Loppujen lopuksi me nyt tunnemme, Nökön, Häntäpuolen, Täplän, Töpöhännän, Valtsu juniorin, Veikan, Berlusconin, Musolinin, Mafioson ja Kummitädin.

Aika pian huomasimme ettei kissat olleet kovinkaan nälkäisiä. Ihan halukkaasti ne söivät ruokiamme, kun ne oli varmaan erilaisia. Hotellin ravintola kuitenkin ruokki niitä joka päivä, ja niillä oli oma ruokapaikka. Eräs poika henkilökunnasta kertoi, että syksyisin kissojen määrä lisääntyy, koska ihmiset hylkäävät kissojaan hotellin alueelle. Italiassa tapahtuu niin, että kun loma-aika heinä-elokuu koittaa, ihmisillä ei olekaan hoitajaa eläimille lomamatkan ajaksi, ja silloin hylkäämisiä tapahtuu eniten.

Hotellin omat kissat ei kuitenkaan tykkää, että heidän reviirilleen tunkeutuu muita. Syksyisin henkilökunnalla onkin ongelma löytää koteja uusille kissoille, koska ei kaikki voi asua hotellinkaan alueella. Poika kertoi itse ottaneensa jo kolme kissaa, ja kaikkien sukulaisilla ja tuttavilla on hotellilta lähtöisin olevia katteja.

Hotelli on kyllä kissaihmisen paratiisi, tulemme aivan varmasti tänne toistamiseen. Muutenkin hotellin palvelut ovat toimineet hyvin, ja ympärillä on kaunis maaseutu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti