Veden juomisesta on tullut muutamassa vuodessa muotijuttu. Nykyään nuorilla naisilla on näkyvästi laukussaan vesipullo, ja siitä juodaan näkyvästi kaupungillakin. Tietysti on hyvä pitää huolta riittävästä juomisesta, mutta Suomen ilmastossa talviaikaan ei nesteen tarve ole suuren suuri.
Olen hämmästyksekseni huomannut, että veden juominen on yhdistetty ihonhoitoon. Siihen en oikein löydä loogista perustetta. Joskus, kun puhun asiakkaalle ihon kuivuudesta, minulta kysytään juokohan hän liian vähän vettä. Veden juomisella ei ole mitään tekemistä ihotyypin kanssa. Ihotyyppi on periytyvä, ja kuiva iho pysyy kuivana iho, juo vettä miten paljon tahansa.
Jos rasvoittuva iho hilseilee ja on pintakuiva, silloin kosteus on haihtunut ulospäin. Tilanne korjataan lisäämällä ihonpintaan kosteutta, ja estetään sen haihtuminen ihotyypin mukaisilla hoitotuotteilla. Itse en ole 30-vuotisella työurallani nähnyt tapausta, että liian vähäinen veden juonti olisi vaikuttanut ihoon.
Tietysti ihoon vaikuttaa koko ihmisen hyvinvointi. Jos aineenvaihdunta on heikko, ja munuaiset toimivat huonosti, se alkaa näkymään ihossa. Kuitenkin ennen ihoa, sairaaloinen tila vaikuttaa paljon muuhun.
Veden juominen kannattaa pitää ihan järkevänä. Siinäkin kultainen keskitie on paras. Kesällä vettä tarvitaan enemmän, kun hikoillaan paljon. Neuvoisin, että puolitoista- kaksilitraa vettä päivässä kesäaikaan, on ihan hyvä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti