sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Kauneutta Thaimaasta

Silmiini sattui TV:ssä mainos kauneuskirurgia matkoista Thaimaahan, mistä on tehty ohjelma sarja. Voi taivas, kaikea sitä kuuleekin, eikö ihmiset pääse helpommin hengestään?

Huomaatte varmaan, että suhtaudun asiaan hyvin torjuvasti. Ei minulla ole mitään kauneuskirurgiaa vastaan, eikä Thaimaata vastaan. Yhdistelmänä nämä vaan ei oikein sovi ymmärrykseeni. En luottaisi tipan tippaa Thaimaalaiseen kirurgiaan, siellä ei ole mitään takuita leikkaavan lääkärin ammattitaidosta.

Viime kesänä Englannissa oli suuri ongelma, sairaaloita vaivaavasta superbakteerista, joka oli tullut Intiasta. Intiassa kasvoleikkauksessa käyneet olivat saaneet komplikaatioita, ja tuleet kotimaassaan sairaalaan, ja tuoneet bakteerin mukanaan. Joka maassa alkaa olla oma reittinsä päästä halvalla kasvoleikkauksiin. Englannissa se on Intia, meillä Thaimaa tai Tallinna. Myös Puolaa ja Liettuaa käytetään paljon.

En pysty ymmärtämään, miksi ihmiset ovat näin ajattelemattomia. Kauneusleikkaus on vakava, iso leikkaus ihan niin kuin muutkin monta tuntia kestävät leikkaukset. Siinä voi tapahtua todella paljon virheitä. Kaikki ihmiset ei myöskään toivu samalla tavalla. Pienestäkin virheestä voi tulla pysyviä ongelmia, silmät ei ehkä aukea, tai joku lihas halvaantuu.

Toivoisinkin, että ennen kuin lähdetään leikkaukseen, mietitään todella tarkoin ongelmat ja vaarat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti