keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Siitepölyallergia

Tämä kevät on kuulemma ollut pahin allergiakevät pariinkymmeneen vuoteen. Eräs keuhkolääkäri asiakkaani puhui jo maaliskuun lopussa, että kevät etenee niin vauhdilla Keski-Euroopassa ja sieltä tulee siitepölyjä tuulen mukana meillekin poikkeuksellisen aikaisin. Itsekin sen huomasin, kun olin siellä Rooman reissulla äitini kanssa. Lähdimme 19.3 ja jo silloin Roomassa oli täysi kesä ja lämpötila yli kaksikymmentäastetta.

Monella vakioasiakkaallani on paha siitepölyallergia, jos oikein alan laskemaan niin allergikkoja vakioasiakkaistani on lähes puolet. Se selittyy sillä, että usein allergikko on atooppinen iholtaan, tai ainakin kuiva ja herkkä ihoinen. Heidän ihonhoidon tarve on erityisen suuri, jotta iho pysyisi terveenä ja ehjänä. Tämä myös osoittaa sen käytännössä, että Dermalogica on hyvin sopiva sarja myös erittäin herkille ja herkistyneille ihoille. Olen puhunut päivittäin asiakkaiden kanssa heidän kokemuksistaan tänä keväänä ja todella moni kertoo tuplanneensa lääkityksen. Moni on joutunut pysymään kokonaan sisätiloissa ja jokunen on ollut ihan työstäkin poissa. Nämä seikat tuo tietysti omat vaatimuksensa kasvohoidoille ja kotihoidolle.

Yleensä siitepölyallergia vaikeuttaa hengitystä ja ärsyttää silmiä. Varsinaisia näkyviä iho-oireita, tai ihottumia ei yleensä ole, mutta iho on hyvin herkkä reagoimaan kaikelle ja se on huomioitava. Kortisoni lääkityksen lisääminen aiheuttaa myös ihon ohentumista ja kuivumista ja sekin pitäisi pystyä ehkäisemään. Vuosien aikana olen tietysti niin tottunut asiakkaideni reaktioihin, että on ihan helppoa suunitella hoitoa kevääksi jo etukäteen. Monen kohdalla olen nähnyt miten allergia ja astma muuttuu kolmenkymmenen vuoden aikana. Silmien kanssa olen hyvin varovainen niihin en laita kestovärejä ja hyvin vähäisesti muitakin aineita. Silmänympärykset kuitenkin kuivuu hyvin paljon, koska kyynelnesteet valuu ja lääketipat kuivattaa. Kotikäytössä paras silmänympärysvoide näihin ongelmiin on Multivitamin Power Firm ( 15ml 70€), se jättää kevyesti suojaavan pinnan iholle. Sitten, kun tilanne rauhottuu, niin monelle asiakkaalle teen pari erityistä silmänympäryshoitoa alkukesästä.

Nanolift kasvohoito toimii oikein hyvin atooppisen kuivalle ja herkistyneelle ihollekin ja siinä voin imeyttää rauhoittavia aineita ihoon. Kotikäytössä kaikista välttämättömin aine on Barrier Repair ( 40ml, 62€) se on hyvin tehokas suoja katupölyä ja siitepölyä vastaan. Tosin se on herkkäihoisilla asiakkailla käytössä ihan läpi vuoden. Uusi Overnight Repair Serum on myös osoittautunut oikein hyväksi rauhoittamaan herkkyyttä ja punoitusta sekä vahvistamaan ihoa. Kaikista tärkeintä on tietysti ennalta ehkäisy, kun tiedetään miten iho reagoi kevääseen, niin hoidamme monen asiakkaan kanssa jo etukäteen ihon vahvuutta kuntoon.  Niille kenen iho on ollut talvenkin hoitamatta ja sen päälle iskee paha siitepölyallergia, niin tilanteen korjaaminen vie aikaa melkein elokuuhun asti.  

6 kommenttia:

  1. Anonyymi13:56

    Mitä tuotetta suosittelisit niiskuttamisesta ärsyyntyneille nenänpielille? En normaalisti kärsi allergiasta kuin vasta myöhemmin pujon kukinnan aikaan mutta tänä keväänä niiskutus alkoi jo huhti-toukokuussa... Entä millä tuotteella torjun flunssanjälkeisen elottomuuden kasvoista? Sain tilauksen mukana hirmuisen laajan repertoaarin näytteitä teiltä, niiden joukossa varmasti joku hyvä ensiapupakkaus :)

    Olen talven ajan käyttänyt barrier repairia suojaamaan herkkiä poskia, mutta hoitaako tuote myös ihoa vai toimiiko ainoastaan suojana?

    -laura

    VastaaPoista
  2. Paras tuohon niistämisen aiheuttamaan nenänympäryksen rohtumaan on huulirasva Solar shield (21€). Se on aurinkotuotelinjassa ja siinä on 15 sk, mutta eniten sitä myymme ihan huulirasvaksi. Itse käytän sitä aina niistämisen jälkeen ja nuhassa laitan sitä monta kertaa päivässä nenän pieliin. Siinä on hoitavia kasviöljyjä, niin se on huulille tosi hyvä myös kesällä ja samalla tulee aurinkosuojakin.
    Flunssan jälkeen hyvä ihon virkistäjä on Multivitamin power recovery masque (75ml 68€ ). Myös Overnight Repar Serum on hyvä pika virkistävä, nuorikin voi käyttää sitä viikon kuureina sairastamisen jälkeen.
    Barrier Repairin koostumus muuttui vuosi sitten ja nykyään siinä on myös hiukan kosteuttavia aineita. Ihan yksinään en sitä suosittelisi, vaan mielellään jonkun toisen kosteusvoiteen päällä. Voithan kokeilla riittääkö sinun ihollesi Barrier Repair pelkältään näin kesä aikaan. Toivottavasti näistä neuvoista on apua.

    Inkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi09:19

      Kiitos,oli hyötyä! Pitääpi laittaa uusi minitilaus illemmalla kun olen koneen ääressä. Noita apteekin perusvoiteita olen aiemmin käyttänyt mutta suurimman osan kosteutusteho perustuu käsittääkseni veteen ja mineraaliöljyihin.

      -laura

      Poista
  3. Anonyymi01:54

    Olen jo pitkään ajatellut lähettää sähköpostia kiitokseksi hyvistä neuvoista, mutta laitan ne nyt tähän. Sain sinulta hyvät ohjeet sähköpostin välityksellä puolitoistavuotta sitten. Olin aina keväisin naamastani kamalan näköinen. Olen pahasti allerginen ja silloin en edes uskaltanut käyttää meikkiä. Siitepölyt pahensi aina tilannetta entisestään. Olen nyt hoitanut ohjeittesi mukaan ja tilausten yhteydessä olen saanut niin runsaasti näytteitä, että aina olen voinut ensin kokeilla mitä naamani rasvoista tykkää.
    Ilman tuota Barrieria en pärjäisi ja aurinosuojana Extra rich facebloc on ollut tosi hyvä. Enää iho ei hilseile ja punoita ja noita Yb meikkejäkin olen pystynyt ihan hyvin käyttämään. Erinomainen tapa sinulla tuo, että annat ohjeet sähköpostilla koska ei meillä täällä Nurmeksen liepeillä ole kosmetologia joka käyttäisi Dermalogicaa. Enkä ikinä olisi osannut ostaa oikeita rasvoja ilman neuvoja. Kiitos!

    Itärajan tyttö

    VastaaPoista
  4. Anonyymi13:06

    Miten pesen naamani, kun olen paljon ulkona?

    Olen kesätöissä maanmittausapulaisena ja olemme koko kevään vaellelleet ojanpenkkoja yms. pusikkoja. Tuntuu, että illalla iho on jo ihan kellertävä, kun siitepöly takertuu hikiseen ihoon. Normaalisti olen aika kuiva ihoinen, mutta nyt naama tuntuu hilseilevältä ja epätasaiselta. Tuntuu, myös ettei mikään pesuaine kunnolla poista tahmaista siitepölyä ja hikeä. Mikä Derman tuote sopisi kunnon naaman pesuun?

    Pajupörriäinen

    VastaaPoista
  5. Kiitos kysymyksestäsi. Huomaan kyllä, että siitepöly takertuu kovasti ihoon ja hiuksiin. Meidän vitivalkoinen Herttakissa on ulkoilun jälkeen keltaisenkirjava ja se ei tahdo lähteä edes harjaamalla. Täytyisi houkutella Hertta suihkuu ja kunnon shampoopesuun.
    Kokeile kaksoispuhdistusta se ei kuivata, mutta vie takuulla lian pois. Kaikkia Dermalogican puhdistusaineita voi käyttää kaksi kertaa peräkkäin. Tehokkain on jos käytät ensin Precleanse alkupuhdistusaineen ja sitten vasta esimerkiksi Special cleansing gel puhdistusgeelin. Daily microfoliant mikrokuorinta on myös hyvä ihan päivittäisessä käytössäkin. Se poistaa myös hilseilyn ja epätasaisuuden.

    Inkku

    VastaaPoista