sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kilpirauhasen vajaatoiminta

Kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastaa varmaankin yli kaksikymmentäasiakastani. Se on yleistynyt todella paljon parinkymmenen vuoden aikana. Silloin, kun opiskelin kosmetologiksi meille ihotautioppia opettanut lääkäri sanoi, että tähän sairauteen tulette harvemmin törmäämään. En tiedä osataanko se nyt löytää paremmin, vai mikä on syynä sen huimaan lisääntymiseen. Hyvin tyypillistä on, että nelikymppinen nainen menee lääkäriin väsymyksen, ummetuksen ja masennuksen takia ja diagnoosi on kilpirauhasen vajaatoiminta.

Kilpirauhasen vajaatoiminnassa on kaikki elimistön toiminta ja eritys hiukan hitaalla ja se koskee myös ihon talineritystä. Aika usein tähänkin sairauteen liittyy ihon kuivuminen. Sairaus lisää myös painoa ja turvotusta ja usein näkeekin, että kasvojen iho on ihan pinkeä ja kiiltävän kuiva. Kun kuivuutta ei hoideta tarpeeksi tehokkaasti, iholle alkaa syntymään punoitusta ja cuperoosaa. Pahimmillaan olen nähnyt ihon olevan täynnä pieniä verenpurkaumia. Aika samat ohjeet toimivat tässäkin tapauksessa, kuin Sjögrenin syndroomassa. Kosteuttaminen on kuitenkin kilpirauhasen vajaatoiminnassa tärkeämpää ja kuorinta lisää kosteuden imeytymistä. Kilpirauhasen vajaatoiminnassa iho kuivuu samalla tavoin, kuin tervekin iho eli kuollut solukko kerros paksunee ja eläväsolukko ohenee. Tällöin hoitoaineiden imeytymistä auttaa kevyt kuorinta ja Daily Microfoliant ( 71 €) on hyvä kotikäytössä. Kosteutta lisää Skin Hydrating Booster (83€) ja ota voikin käyttää jatkuvasti aamulla ja illalla.

Kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsivät asiakkaat saavat myös usein turvotusta elimistöönsä ja siksi Nanolift kasvohoito on erityisen suositeltavaa. Kasvohieronta vilkastuttaa myös jonkin verran turvotusta ja on hyvä lisä Nanolift hoitojen välillä. Asiakkaat itse mieluummin haluavat käydä useammin Nanolift hoidossa ihan turvotuksen poistamistarkoituksessa. Suurimmalla osalla ihmisistä saadaan lääkityksellä oireet täysin pois ja tuo turvotuskin häipyy. Omien kokemuksieni mukaan suurin osa asiakkaista on täysin oireettomia, kunhan saadaan lääkityksen määrä kohdalleen. Joillakin se on helppo löytää heti, mutta joidenkin kohdalla arvot heittelee ja lääkkeen määriä on muutettava. Silloin, kun lääkitys on löydetty kohdalleen, niin se ei välttämättä vaikuta ihon kuivuuteen. Tavallaan ihon tilanne jää siihen, kun toiminta vajaus alkoi eikä palaudu lääkkeenkään kanssa ennalleen. Yleensä kaikki muut oireet vähenee, mutta ihon poikkeuksellinen kuivuus on pysyvää. Tosin se on helppo hoitaa ja tietysti ihon vanhenemisen kannalta iholle tekee hoidot hyvää.

Silloin, kun kuivuus on jo päässyt voimakkaaseen punoitukseen asti ja verenpurkaumia on paljon, niin kovin suuria tuloksia niiden poistamiseen en ole saanut. Ennalta ehkäisy olisi siinäkin tapauksessa parasta. Tietysti hoito ei ole mitenkään myöhäistä, koska voidaan ennalta ehkäistä ettei verenpurkautumia tule lisää.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi13:22

    Harmi ettei kukaan lääkäri ole sanonut tuosta ihon kuivuudesta. Minulla on ollut kilpirauhaslääkitys parisen vuotta ja ihoni tuntuu kuivuvan ihan rikki, vaikka ennen se rasvoittui. En ole edes ajatellut, että kyse olisi kilpirauhasen toimintahäiriöstä, olen jopa kysynyt lääkäriltä, että epäilen Sjögrenin syndroomaa ihon kuivumisen takia. Kiitos kirjoituksestasi se auttoi paljon.

    Kuivakukka

    VastaaPoista
  2. Anonyymi17:08

    Kiitos Inkeri hyvästä jutusta. Olen käyttänyt neuvomiasi Dermalogican rasvoja jo monta vuotta ja olen päässyt ihon kuivuudesta paljon vähemmällä, kun muut tautia potevat. Tämä uusi Overnight Repair serum on ollut minulle todella hyvä ja ihan selvästi punoituskin väheni niin kuin sanoitkin. ihmeen riittäväkin se pieni pönttö on, vaikka hinta ensin kirpaisi.

    Maikki

    VastaaPoista
  3. Anonyymi11:58

    Hei, hyviä neuvoja, kiitos näistä. Mielestäni on omituista, etteivät lääkäritkään oikein ymmärrä, että kilpirauhanen vaikuttaa aivan kaikkeen ihmiskehossa. Kysehän on autoimmuunisairaudesta, eli keho kokonaisuudessaan reagoi sairauteen. Oireet ovat moninaiset ja toki sairauden päästessä pahaksi, sairaus näkyy niin hiusten, kynsien kuin ihonkin laadussa, sairaus myös vaikuttaa aivotoimintaan, aineenvaihduntaan jne. Pelkkä tyroksiini ei auta, vaan tulisi tarkkailla vitamiiniarvoja, ruokatottumuksia, poistattaa amalgaamipaikat ja välttää jos vain mahdollista stressiä - kilpirauhasen vihollista jne.jne.

    VastaaPoista