perjantai 14. syyskuuta 2012

Ikuinen rasvan pelko

Sellaisilla asiakkailla joilla on ollut nuorena acne ja rasvoittuva iho tuntuu olevan ikuinen rasvan pelko. Tosi moni keski-ikäisenä näännyttää ihoaan kosteuden ja hoidon puutteessa. Moni vieläkin muistelee nuoruutensa paksuja ja rasvaisia voiteita, jotka vain tukki ja rasvoitti ihoa. On hyvin vaikea sopeutua siihen, että ihotyyppi muuttuu aina ja kaikilla iän mukana. Hoitoaineet ovat myös täysin erilaisia, kuin parikymmentävuotta sitten.

Vielä 80-ja 90-luvuilla ei ollut oikein mitään kosmeettista hoitoa acne iholle. Itse olen saanut vasta nyt näkyviä tuloksia, kun olen käyttänyt Dermalogican hoitotuotteita. Syy on ollut se ettei aikaisemmin pystytty tekemään voiteita ilman mineraalirasvoja. Tiedettiin kyllä, että mineraalirasvat tukkii ihoa ja toisaalta kuivattaa, mutta niitä ei voitu välttää. Vaseliinit ja parafiinit ovat näitä mineraalirasvoja. Dermalogica oli ensimmäinen Suomen markkinoille tullut sarja, joka ei käyttänyt mineraalirasvoja ja nytkään niitä ei ole myynnissä, kuin muutama. Meikkivoiteissa oli mineraalirasvoja ja ärsyttäviä synteettisiä väriaineita jotka aikaisemmin rasvoittivat ihoa todella paljon.

Ihotyyppi muuttuu kaikilla ikääntymisen myötä ja aina se muuttuu kuivempaan päin. Vanhetessaan iho ohenee ja talineritys vähenee. On ihan tyypillistä, että teini-iän acne iho on viisikymppisenä rutikuiva. Se on asia mitä ei asiakkaat oikein tahdo uskoa. Monilla jää rasvoittumisen pelko päälle ja vihataan ihon kiiltämistä. Sitten taas tulee ongelmia, jos ihoa kuivatetaan liikaa. Monelle tulee couperosaa, ruusufinniä ja hilseileviä, kutisevia läiskiä. On erittäin vaikeaa saada asiakas motivoitumaan ihon kosteuttamisesta, jos on koko ikänsä vältellyt voiteita. On kuitenkin täysin eri asia käyttää nykypäivän ohuita, kosteuttavia voiteita, kuin menneen ajan paksuja rasvoja. Tottakai kosmetiikkakin muuttuu, onhan meille tullut älypuhelimet, sähköautot ja monet muut uutuudet. Kosmetiikka on tietotekniikan ja lääkeaineiden lisäksi nopeiten muuttuva ala.

Jos vähäkin epäilet ettei oma ihonhoito vastaa enää ihosi nykyistä tilaa, niin kannattaa varata aika kasvohoitoon. Kasvohoidon yhteydessä ammattitaitoinen kosmetologi suunnittelee uuden hoito-ohjelman joka sopii paremmin keski-ikäiselle entiselle acneiholle.

1 kommentti:

  1. Anonyymi20:23

    Nyt tuntuu, että puhut minusta. Olen saanut niin kamalan kammon vähänkin paksumpiin voiteisiin, että en millään olisi suostunut niitä käyttämään. Ihonihan oli tosi huonossa kunnossa, kun tulin teille hoitoon viime syksynä. Nyt vasta ymmärrän, että se oli niin kuiva. Ihoni punoitti ja oli näppylöillä ja minä käytin amiseptia yms.kuivattaakseni näppylät.
    Kärsin nuorena niin paljon finneistä, että niistä jäi jonkinlaiset traumat. En voinnut ymmärtää, että minun ihoni voisi olla nelikymppisenä kuiva. Olen tosi tyytyväinen, että hain apua teiltä ja että sain myös apua. Kiitos ja hyvää rentouttavaa viikonloppua.
    V.L

    VastaaPoista