lauantai 8. joulukuuta 2012

Erilainen herätys

Tähän aikaan vuodesta tuntuu, että lähes kaikki haluaisi käpertyä, vain peittojen alle ja nukkua talven yli. Puhun siitä asiakkaiden kanssa päivittäin ja näen työssäni kongreettisesti sen miten erilailla väsyneitä ihmiset ovat talvella, kuin kesällä. Jokainen joka on kokenut hyvin tehdyn kasvohoidon tietää miten se rentouttaa ja uneen vajoaa helposti.

Kasvohoidon ja kasvohieronnan yksi tärkeä osa rentoutuminen. Itse pidän erittäin tärkeänä sitä, että asiakas kokee hoidon aikana olevansa hetken pois oravan pyörästä ja ihan omissa maailmoissaan. Uskon sillä olevan todella suuri merkitys ihmisen hyvinvoinnille ja mielenterveydelle. En halua tehdä hoitoja joissa asiakas ei koe mielihyvää. Itse olen myös todella mielelläni hoidettavana ja Marin tekemässä kasvohoidossa nukun taatusti useaan otteeseen. Kokeilen mielelläni varsinkin ulkomailla erilaisia hierontoja ja parhaita ovat ne missä ajatuksetkin saavat levätä.

Ainoa ikävä puoli nukahtamisella kasvohoidossa on se, että aika moni asiakas kertoo havahtuneensa hätkähtäen tunteeseen ettei tiedä missä on. Niin käy minulle itsellenikin joskus hoidossa, että herään säikähtäen missä ihmeessä oikein olen. Ja minulle tulee vielä se kamala syyllisyys, kun tajuan nukkuvani työpaikallani. Ennen, kuin herään niin pitkälle, että hoksaan olevani hoidossa ja saavanikin nukahtaa.

Kirjoitan tästä hoidossa nukkumisesta siksi, että moni uusi asiakas hämmästelee ja ehkä häpeileekin miten ihmeessä niin nukahti. Se on ihan normaalireaktio ja siihenhän hoidossa pyritäänkin. Musiikki on rentouttavaa, valot himmeät, lämpimät peitot ja rytmikäs unettava hieronta. Ei siis kannata yhtään häpeillä nukahteluaan, tai sitä että kuorsaa. Joku kuorsaa, joku ei ja minulle asiakkaan nukahtaminen on kiitos onnistuneesta hoidosta.  Sen myös huomaan, että näin joulun tienoilla ihmiset ovat paljon väsyneempiä ja uni tulee helposti. Kesällä sitten on ihan erilainen olotila ja, vaikka asiakas rentoutuu hän ei välttämättä nukahda. Tosin ei se varmaan pelkästä vuoden ajasta johdu, vaan kesälomalainen ei ole ollenkaan niin väsynyt, kuin työputkessa elävä.

Monenlaisia tarinoita olen kuullut, mitä unia asiakkaat hoitolassa näkevät. Ymmärrän myös hyvin, että herääminen vieraassa paikassa on kamala tuntemus. Se on kummallista, että siinä sekunnin sadasosissa ennen, kuin on täysin hereillä ehtii päässä pyöriä jo tuhat kauhukuvaa mihin ihmeeseen olen nukahtanut.  Kannattaa myös näin talvella huomioida hoitoon tullessaan, että rentoutumisen jälkeen palelee helposti. On ikävä lähteä lämpimien peittojen alta pakkaseen, joten on hyvä ottaa ylimääräinen villapaita mukaan kotimatkaa varten.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi22:28

  Tässä yksi, joka tunnustaa heti nukkuneensa teillä jo vuosikausia kasvohoidossa!

  VastaaPoista
 2. Anonyymi12:14

  En koskaan aikaisemmin kasvohoidossa olisi voinut kuvitellakaan, että rentoutuisin ihan uneen asti. Teillä ilmeisesti asiakkaan rentouttaminen on yksi hoidon osa, koska käsissänne vaan vajoaa unen ja valveen rajamaille.
  Suosittelen,että kasvohoito stressaavassa tilanteessa on hyvä apu. Itse toivon saavani lahjakortin perheeltäni ja aion myös sellaisen ostaa läheiselleni, joka tarvitsee lepoa ja rentoutumista.

  Monna

  VastaaPoista