keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Suomi hyytyy

Tämän viikon maanantaina, kun ajelin Janakkalasta moottoritietä töihin päin Hämeenlinnaan koin tragikoomisia tuntemuksia. Viikonlopun aikana oli tullut talvi ja auton mittari näytti 23 astetta pakkasta yhdeksän tienoilla aamulla. Maanantai aamuisin olen yleensä vielä aika syvällä sotahistorian asioissa, kun olen koko viikonlopun niitä juttuja pohtinut. Mari parka joutuu yleensä ainakin puoleenpäivään asti kuuntelemaan saarnojani kulloisestakin mielenkiinnon kohteesta. Valitettavasti voi muutama aamun ensimmäinen kasvohoitoasiakaskin saada osansa, jostain aikoja sitten tapahtuneen asian tulkinnasta.

Vielä tämä itsenäisyyspäivän ja talvisodan alkamispäivän läheisyys sai minut erityisesti järkyttymään  tuosta moottoritien liikennetilanteesta. Tuon matkan varrella Viralan liittymästä Hämeenlinnan katetyömaalle oli kaksi venäläisrekkaa hyytyneet tienviereen. Ainakin neljä tai viisi venäläistä rekkaa oli vaikeuksissa ja kulkivat kuuttakymppiä hirveän savupilven keskellä. Päästessäni lähemmäksi Hämeenlinnaa, niin huomasin, että Parolannummen tankit oli toista puolta moottoritietä matkalla Helsinkiin päin. Niilläkin oli ongelmia, pari oli siirtynyt jo tien sivuun ja koko muu liikenne seisoi, kun hitaat tankit kömpivät liikenteen seassa.

Minulle tuli voimakas tunne maailman muuttumisesta ja oman sukupolveni pullamössöilystä. Talvisota syttyi 73 vuotta sitten ja pakkasta oli ollut jo useampi viikko yli kaksikymmentä astetta. Silloin niissä kammottavissa olosuhteissa pärjäsi kumpikin osapuoli ihan hyvin. Nyt hyytyi sekä Suomi, että Neuvostoliitto pikkupakkasessa suoralla moottoritiellä. Siinä on jotain koomista!

Sitten ihan omaan ammattiini ja ihonhoitoneuvoihin ettei ihon toiminta hyydy, tai kärsi. Iholle on aika äkkinäinen kokemus, kun lämmönvaihtelut alkaa parissa vuorokaudessa ja  ilman kosteus häipyy tyystin. Ettei ihan shokkikuivumista tapahdu kannattaa turvautua Multivitamin Power Recovery Masqueen ( 75 ml 68€). Kun naamion laittaa parina iltana peräjälkeen, iho ei pääse liikaa kuivumaan.  Varma pakkassuoja on sitten Barrier Repair (40ml 62€) ja, jos käyttää meikkiä se olisi hyvä lisä Barrier Repairin päälle. Laita siis joka aamu samat tuotteet, kun tähänkin asti. Mielellään jotkut ihotyyppisi mukaiset tehotipat ja sitten voide ja näiden päälle suojaava Barrier Repair. Se on niin loistava hoitotuote ettei Suomen talvessa pärjää ilman sitä.

Barrier Repar sulaa ihon rakenteeseen ja vahvistaa ihon oman kosteus/ rasvavaipan eli ihon luonnollisen barrikaadin ulkoisia olosuhteita vastaan. Barrier Repair on myös todella tarpeellinen yövoiteen päällä, koska se estää makuuhuoneen kuivan ilman ihon kosteutta haihduttavaa vaikutusta. Nyt voisi kysyä mikä ero on Barrier Repairilla ja SkinPerfect Primerillä (22ml, 77€). Kuvaannollisesti sanoen SkinPerfect Primer on se kaunis pikkusisko. Siinä on paljon samoja ominaisuuksia, kuin Barrierissa. SkinPerfect Primer on myös kaunistava meikitön meikki suojaavuutensa lisäksi. Barrier Repair on talviturkki, joka sopii jopa yli kahdenkymmenen adteen ulkoiluun. SkinPerfect Primer on sadetakki ja päivänvarjo. Se toimii hyvin kymmenen asteen pakkasessa ja auringon paisteessa, tai sitten se estää kylmän vesitihkun huuhtomasta pois ihon tärkeitä suoja- aineita. Kumpaakin siis tarvitaan ne eivät korvaa toinen toisiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti