keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Luodeista rannekoruja

Minulle on ollut aina hyvin tärkeä arvo, että yrityksen pitää osallistua yhteiskunnallisiin hyväntekeväisyys kampanjoihin. Onneksi yhteistyökumppanini Dermalogican kosmetiikkasarja on samoilla linjoilla ja he ovatkin maailman laajuisesti osallistuneet erilaisiin keräyksiin.

Tämän kertainen kampanja on minulle erityisen mieleinen. Olenhan moneen kertaan kertonut teille lukijoilleni sotahistoriaharrastuksestani. Yrittäjäystäväni ja kosmetologikollegani ovat kymmenien vuosien aikana olleet asiaa ihan täynnä ja aina nauraneet ettei ainakaan minun harrastus koskaan tule liittymään työhöni mitenkään. Mutta nytpäs liityy!
Dermalogica on osallistunut erinomiaseen projektiin, jolla on monta arvoa. Projekti on lähtenyt siitä, että Etiopian ja Eritrean sodan jälkeen aloitettiin puhdistamaan maaperää luodeista ja hylsyistä, sekä muusta metallitavarasta. Työn tekivät pääasiassa naiset. Heille syntyi idea sulattaa luodit ja hylsyt ja muotoilla ne uudestaan helmiksi. Näistä helmistä aloitettiin tekemään rannekoruja.

Tällä hetkellä kansainvälisen yhteistyön avulla HIV-sairaat naiset työllistävät itsensä tekemällä näitä koruja. He saavat työstään kunnon palkan ja ylimenevä summa käytettään naisten pankkiin jonka kautta lainataan rahaa kehitysmaiden naisille jotta heistä tulisi yrittäjiä. Tämä projekti on osunut suoraan sydämeeni. Ihan, kun sanotaan, että taotaan miekat auroiksi, niin tässä taotaan luodit koruiksi. Näiden rannekorujen hinta on 5€ ja se menee lyhentämättömänä suoraan tähän projektiin. Suomessa näitä koruja myy ainoastaan Dermalogica kosmetologit.

Kirjoitan vielä myöhemmin tuosta Etiopian ja Eritrean tarinasta ja sodasta, koska on se on yksi maapallon hirvittävimmistä ihmisten tuhosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti