lauantai 29. joulukuuta 2012

Suojaa iho jäätymiseltä

Televisiomainokset oli hyvin vaikuttavia jo kuusikymmentäluvulla ja pakkasvoiteet tuli kaikille tämän hetken yli viisikymppisille tutuksi jo lapsena. Tämä uskomus, että voide estää jäätymisen elää jonkin verran vieläkin ja haluankin nyt muistuttaa ettei ihoa voida suojata jäätymiseltä millään voiteella.

Kolmisenkymmentävuotta sitten jo todistettiin suomalaisissa tutkimuksissa ettei voide suojaa ihoa jäätymiseltä ei edes valkovaseliini. Vaseliinin tyyppinen mineraalirasva ei läpäise vettä ja urheiltaessa ulkona pakkasessakin iho hikoaa. Hiki jää ihon pintaan eikä haihdu, kun mineraalirasva estää haihtumisen. Vesikerros ihon ja rasvan välissä jäätyy nopeammin, kuin paljas iho. Älkää siis koskaan kuvitelko, että talvelkosmetiikalla suojata ihoa jäätymiseltä. Suojaavat voiteet estävät ihon kuivumista, rohtumista ja ohentumista vastaan sekä hidastavat couperosan syntymistä.

Normaalissa talviulkoilussa iho kannattaa ja pitääkin suojata pakkaselta. Normaalilla ulkoilulla tarkoitan noin puolentoistatunnin liikuntaa alle kahdenkymmenen asteen pakkasessa. Tuulen pakkasta voimistava vaikutus pitää myös ottaa huomioon. Jo kymmenen asteen pakkanen kovalla tuulella voi kohdistua ihoon yli kolmenkymmenen asteen kylmyytenä joka jäädyttää ihoa nopeasti. Armeija on tehnyt erittäin hyvät tutkimukset ja laskelmat siitä mitä ihmisen iho kestää milläkin pakkasella. Niihin tuloksiin kannataa tutustua, jos haluaa elää eräelämää. Kosmetologin velvollisuus on tietää miten iho pidetään terveenä ja hyvinvoivana pakkasellakin. Lääketiede ja varsinkin armeijan lääkärit tietävät sen mistä ihminen selviää vielä hengissä ja terveenä.

Mielestäni paras suoja talven vaikutuksilta on Dermalogican Barrier Repair ( 40ml 62€ ). Ulkoilussa Youngbloodin jauhemainen mineraalimeikki on myös hyvä ylläpitämään ihon hyvinvointia. Kaikki Dermalogican ja Youngbloodin tuotteet oikein käytettynä eivät lisää ihon jäätymistä. Suosittelen aivan kaikille aikuisille sekä naisille, että miehille Barrier Repairia , jos iho kuivuu, punoittaa tai hilseilee talvella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti