tiistai 1. tammikuuta 2013

Hyvää uutta vuotta!

Toivotan kaikille lukijoilleni ja  asiakkailleni hyvää uutta vuotta!

Kuuntelin juuri äsken presidentin uudenvuodenpuhetta. Minusta tuntui hyvältä, kun hän nosti myös arvot ja inhimillisyyden esille. Minusta näyttää, että suomalaiset ovat muuttuneet kovemmiksi, kuin ennen. On otettu oppia amerikkalaisesta rahan palvomisesta ja pinnallisuudesta. Toisaalta, kun ajattelen omaa asiakaspiiriäni ja ihmisiä jotka tunnen heillä on arvomaailma hyvin inhimillinen. Jokainen asiakkaani vaikuttaa empaattisilta ja koen heidän olevan ihmisiä, jotka ovat valmiita auttamaan toista. Erikoinen yhtälö, koen maailman kovettuneemmaksi, kuin parikymmentävuotta sitten. Toisaalta en näen sellaista lähelläni. Esimerkiksi nuoret ihmiset jotka käyvät asiakkainani ja ovat juuri valmistuneet ammatteihinsa tuntuvat niin fiksuilta, että huoletta annan tulevaisuuden heidän käsiinsä. Ne jotka ovat hoitoalalla tuntuvat tosi luotettavilta vastaamaan minustakin vanhuksena.

Toivon, että uusi vuosi nostaa inhimillisyyden enemmän keskusteluun ja sitä kautta yhdeksi trendiksi.  Itse haluan olla mukava viemässä yhteiskuntaa entistä empaattisempaan ja ihmistä arvostavaan suuntaan. Aion tässä blogissani ottaa entistä enemmän kantaa siihen ettei maailma saa mennä liian ulkonäkökeskeiseksi. Ei saa nostaa palvonnan kohteeksi pelkkää nuoruutta ja ulkonäköä. Omalla alallani näen, että markkinoille tulee paljon sellaista kauneudenhoitobisnestä mikä ei ole pitkän päälle  asiakkaalle hyväksi. Tulee menetelmiä joita ei kukaan valvo ja asiakkaat ovat siinä suhteessa entistä turvattomampia.

Ehdotan, että jokainen pienellä omalla panoksellaan tekee hyviä tekoja yhteiskunnalle ja toisille ihmisille. Presidentti Niinistö kehoitti luopumaan jostain edustaan eikä vaatimaan niitä lisää. Minusta se kuulosti hyvältä idealta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti