torstai 31. tammikuuta 2013

Pohdintoja kiiltävästä ihosta

Asiakkailla on joitakin perusongelmia  joihin olen törmännyt satoja kertoja työvuosieni aikana. Yksi niistä on ihon kiiltäminen. Myönnän suoraan etten ole koskaan oikein ymmärtänyt tuon ongelman ydintä. Iho on elävää materiaalia ja sen toimita näkyy, ainoastaan kuolleen iho ei kiillä.

Olen miettinyt mistä on lähtöisin tämä ihon kiillon pelkääminen. Sen ymmärrän, että voimakas kiiltäminen johtuu ihon epätasapainosta ja liiallisesta talinerityksestä. Asiakasta ei yleensä kiinnosta mistä asia johtuu, vaan meikille eli oireelle pitää tehdä jotain. Oma näkemykseni on, että aina hoidetaan ihoa jotta meikkikin näyttäsi paremmalta. Ei meikillä peitetä hoitamatonta ihoa. Moni kuitenkin päätyy tähän ratkaisuun ja iho kalkitaan puuterilla, tai vahvalla meikillä kuolleen näköiseksi. Näin tietysti saadaan ongelman oire piiloon, mutta itse ongelma eli rasvoittuminen pahenee.

Yleensä suurimmat syyt ihon rasvoittumiseen ovat tietysti perintötekijät, mutta hyvänä kakkosena tulee väärä hoito ja huonolaatuinen meikkivoide. Olen useita kertoja törmännyt ongelmaan, että asiakas valittaa meidän myymästä meikkivoiteesta ettei se pysy mattapintaisena. Heidän mielestään vika on aina meikissä ja minä yritän epätoivoisesti jakaa tietoa, että iho pitäisi hoitaa kuntoon. Me emme myy meikkivoiteita, jotka sisältävät synteettistä pigmenttiä ja peittävät ihon kuin lateksikerros. Synteettinen pigmentti ja mineraaliöljy yhdessä on pahin mahdollinen ihon tukkija ja mustapäiden aiheuttaja. Kaikki meidän myymät meikit ovat ihoystävällisiä ja niiden pääasia on ihon terveys ja hyvinvointi.

Dermalogican uusi meikkivoide Cover Tint imee itseensä ylimääräistä ihotalia ja pystyy pitämään hyvin hoidetun ihon mattapintaisena. Öljyisyyttä tasoittamaan kannattaa ihon alle laittaa Clearing Mattifier ( 40ml , 69€) hoitotuote, joka tasoittaa ihon rasvoittumista ja hidastaa mustapäiden syntymistä. Ne ajat ovat ohitse, kun meikki oli paksu pakkelikerros ihon pinnalla. Nykyään meikki on ohut ja elävä, iho ei näytä meikatulta, mutta on siisti ja tasainen.

9 kommenttia:

  1. Anonyymi09:36

    Myönnän olleeni juuri tuollainen kiiltävyyden pelkääjä ja kiiltoa ja näppylöitä olikin ihan omiksi tarpeiksi ennen, kuin siirryin Dermalogicaan.
    Minulla oli aivan selvästi juuri nuo luettelemasi syyt rasvoittuvuuteen. Väärät hoitotuotteet ja meikkinä Joe Blasco, joka ei kunnolla edes lähtenyt pesussa pois. Nyt ihoni on ihan kunnossa, kun siirryin kolmisen vuotta sitten Inkun suosittelemiin tuotteisiin. Ostin tuon Cover Tintin ja olen siihen tosi tyytyväinen.

    Kitta

    VastaaPoista
  2. Anonyymi16:04

    Olen huomannut ihan saman, kun iho on kunnossa kiiltävyyskään ei häiritse.
    Olen joskus käyttänyt tuota edellisen "puhujan" mainitsemaa Joe Blascoa ja parin kuukauden päästä naamani oli täynnä mustapäitä. Olen jo pitkään käyttänyt YB:n mineraalimeikkiä ja se toimii hyvin. Heti, jos kokeilen jotain markettien halpoja meikkivoiteita ihoni kukkiin muutaman viikon päästä.

    VastaaPoista
  3. Anonyymi17:48

    Käytetäänkö Cover Tintin kanssa tuota uutta Primeriä?

    VastaaPoista
  4. Kyllä, ilman muuta. SkinPerfect Primer käytetään aina meikkivoiteen alla on se sitten meidän Cover Tint ja jonkun muun sarjan meikki. Primer on ensisijaisesti meikinpohjustusaine. Se siloittaa ja tasoittaa ihoa, niin että meikki näyttää huomattavasti paremmalta ja iho sileämmälyä.

    Inkeri

    VastaaPoista
  5. Anonyymi12:49

    Mitä kosteusvoidetta suosittelet Cover Tintin alle, kun viisikymppinen ihoni on kovin kuiva. En ole vielä Cover Tintiä kokeillut, mutta nyt tuntuu että tämän hetkinen meikkini kiristää ja hilseilee. Toisaalta, jos kosteusvoide on kovin paksua meikki ei taas pysy. Mikä neuvoksi?

    Kirsti -59

    VastaaPoista
  6. Jos iho on jo kovin kuivunut ja hilseilyä on paljon, ei mikään voide pelkästään sitä hoida. Parasta olisi tehdä kasvohoito ja hoitaa iho ensin hyvään kuntoon. Kuivalla iholla hyviä meikinalusvoiteita talvella on sekä Super Rich Repair ( 126€), että Intensive Moisture Balance ( 100ml 85€). Voisit kokeilla kosteusvoiteen päällä SkinPerfect Primeriä koska se tasoittaa kuivaakin ihonpintaa tosi hyvin ja sitoo hilseilyä.

    Inkeri

    VastaaPoista
  7. Anonyymi17:51

    Miten ihoni voi kiiltää ja hilseillä yhtä aikaa? En ymmärrä mitä pitäisi tehdä ja meikki näyttää tosi sottaiselta jo puolelta päivin. Olen 37v ja luulisi pahimman rasvaisuuden jo olevan ohi. Ihoni on kai tyypiltään paksu ja rasvoittuva, mutta sen lisäksi hilseilyä on koko kasvoilla. Onko kenelläkään vastaavaa ongelmaa ja mitä pitäisi tehdä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen käyttämään eri tuotteita eri kasvojen osille. Koko kasvojen putsaus esim. Ultra Calming cleanserillä (talvella) ja sitten omat boosterit ja naamiot T-alueelle ja poskille. Se on siis pintakuiva sekaiho ja minun mielestäni se kaikista hankalin iho. T-alue kiiltää ja poskia kiristää jos ei hoida ihoa alueittain. Jos käyttää kevyttä kosteusvoidetta (Active Moist) koko kasvoille voi poskien kosteutusta lisätä esim. Hydrating Boosterilla voiteen alla ja Hydrating Maskilla muutamana iltana viikossa. Ja sitten T-alueetta voi hoivata ja hillitä MediBac-tuotteilla.

      Näin olen siis itse toiminut.

      Poista
  8. Kiitos Flicalle hyvästä vastauksesta. Aika usein minulle ihmetellään miten voi iho hilseillä, vaikka se on rasvainen. Se ei todellakaan ole ihmeellistä, vaan aika tyypillistä rasvoittuvalle, tai sekaiholle Suomen talvessa. Iho voi olla kosteusköyhä samalla, kun se on rasvainen.
    Skin Hydrating Booster sopii aivan varmasti kaikille ihotyypeille ja rauhoittaa hilseilyn. Kuorinta on myös tärkeää kotona. Hyvä olisi myös käydä säännölliesti kasvohoidossa, koska se ainakin tasapainottaa ihoa pysyvästi. Jos käy 4-8 viikon välein kasvohoidossa ongelma poistuu.
    Sitten pitää huomioida vielä ihotauti nimeltä taliköhnä. Jos hilseily on oikei voimakasta ja ihoon ja päänahkaan syntyy punoittavia, voimakkaasti hilseileviä kasautumia kyse on yleensä taliköhnästä. Se vaatii ihotautilääkärin hoitoa ja sitten, kun tilanne on rauhoittunut lääkkeillä kasvohoidot auttaa ylläpitämään tulosta.

    Inkeri

    VastaaPoista