sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Omakohtainen kokemus kuivasta ihosta

Varmaan moni ei kuiva ihoinen ihmettelee miksi usein kerron kuivan ihon ongelmista. On vaikea ymmärtää ellei itse ole kuiva ihoinen miten paljon hankaluutta ja kurjaa oloa atooppisen kuiva iho aiheuttaa. Itse muista ikuisesti kuinka kerran kuiva ihoni pilasi koko olotilan.

Tämä kurja ihon kuivuminen tapahtui kerran, kun olin eräässä kosmetologien koulutuksessa hoitomallina. Olin koko päivän Helsingissä  Dermalogican rasvoittuvan ihon koulutuksessa ja siihen kuuluu aina myös käytännön työ. Teimme siis toisillemme rasvoittuvan ihon hoidon, joka ei minun kuivaan, vanhenevaan ihooni sopinut ollenkaan. Silloin oli muistaakseni vielä aika kuiva talviaika. Koulutuksessa tulee aina kaikenlaista häsäämistä, kun iso kosmetologi porukka tekee työtä vieraissa tiloissa. Minulle unohtui laittamatta kosteusvoide lopuksi kokonaan. Minulla oli myös kova kiire takaisin Hämeenlinnaan, kun menin johonkin kokoukseen ja illalliselle. Muistan aina miten ihoni kirveli ja kutisi, kun söimme Huviretkessä. Ajatukseni oli kokonaan, vain ihon kirvelyssä enkä paljon muuta voinnut ajatella.

Samana päivänä oli myös tapahtunut Kauppakeskus Myyrmannin pommi-isku. Joku pöydässämme kertoi huomanneensa uutisista, että Myyrmannissa oli pommi-isku. Kuulin ensin, tai kai halusinkin kuulla, että se oli Myamarissa. Ihmettelin miten se pöytäkunnan niin vakavaksi veti, kun ainahan maailmalla näitä tapahtuu. Sitten vasta tajusin, että kyse oli Suomesta. Niin paljon ihon kuivuminen minua vaivasi, että aina kun kuulen Myyrmannin pommi-iskusta ihoani alkaa kutisemaan. Kokemus oli erittäin opettava, koska näen näin talvella useamman kerran viikossa, että asiakas on tässä samassa tilanteessa. Ymmärrän myös hyvin mikä helpotus on, kun se kirvely ja kutina helpottuu. Ei siis mitenkään kannattaisi kärsiä niistä oireista, koska siihen saa apua.

Erinomainen rauhoittaja on Ultra Calming Serum Concentrate, joka on nyt tammikuun loppuun asti tarjouksessa 65€, kun normaalihinta on 86€. Hyvä pari on Skin Hydrating Booster  ( 30ml 93€) joka on ihan puhdasta kosteutta. Laita aamulla Ultra Calming Serum Concentrate, joka rauhoittaa punoitusta ja poistaa kutinaa ja kirvelyä. Sen päälle voiteeksi Super Rich Repair ( 50ml 126€) ja illalla Skin Hydrating Booster ja tuo sama voide päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti