tiistai 26. helmikuuta 2013

Kuivuutta ja couperosaa

Kerron asiakkaastani Pirkosta 36v. jonka ongelma oli hoitolaan tulessaan todella tyypillinen suomalaiselle iholle. Pirkko tuli asiakkaakseni marraskuussa 2011 ja silloin huolena oli kutina, kirvely ja punoitus. Hän ei ollut aikaisemmin käynnyt kasvohoidossa ja myönsikin olevansa aika epäluuloinen onko hoidoistamme apua. Pirkon käsityksen mukaan ruualla ja vedenjuonnilla olisi pitänyt pystyä ihoon vaikuttamaan.

 Ensimmäiseksi totesin ihon olevan aivan huutavan kuiva. Pirkolla oli ollut lapsena maitorupea ja jonkin verran atooppista ihottumaa. Pirkon ajatusmallin mukaan lisäämällä öljyä ruokavalioon ja juomalla ennemmän vettä olisi ihon kuivuus pitänyt saada kuriin. Kuivuuden syy on kuitenkin perintötekijöissä ja ulkoisessa kuivassa ilmassa ja niitä ei voi korjata ruokavaliolla. Pirkko oli myös hyvin huolissaan couperosasta, koska hänen äidillään ja sisarellaan oli erittäin paha couperosa poskipäillä. Pirkon oma iho ei onneksi ollut vielä ehtinyt siihen mittaan, että siinä olisi ollut paljon laajentuneita verisuonia, mutta hyvä alku kuitenkin.

Teimme ensimmäisellä kerralla Kosteuttavan kasvohoidon ( 1, 15min, 82€) ja korjasimme kotihoitoa. Pirkko käytti mietoa kasvosaippuaa pesuun ja ohutta kosteusvoidetta aamulla ja illalla. Pari kertaa viikossa käytössä oli puhdistava savinaamio. Jo ensimmäinen kasvohoito sai aikaan suuren muutoksen ja pahin kutina ja kirvely loppui siihen. Saippua jäi heti käytöstä pois ja se vaihdettiin Ultra Calming Cleanser( 500ml, 74€, 250ml 56€) puhdistusmaitoon. Ultra Calming Cleanser miellyttää yleensä saippuankin käyttäjiä, koska se on täysin vesiliukoinen ja huuhdellaan vedellä pois. Se ei missään tapauksessa kuivata, vaan siitäkin imeytyy ihoon hoitavia aineita.

Jo pelkkä yksi hoitokerta ja puhdistustuotteen vaihto korjasi Pirkon tilannetta silminnähden. Toinen kasvohoito tehtiin kolmen viikon kuluttua ja silloin kotihoitotuotteisiin lisättiin hoitoaineet couperosaa ehkäisemään. Toisen kasvohoidon jälkeen Pirkko otti kotikäyttöön Ultra Calming Serum Concentraten ( 40ml, 83€) ja sen kanssa Super Rich Repair ( 50ml, 127€)voiteen ja nämä käytettiin aamulla ja illalla.

Kolmas kasvohoito tehtiin kuukauden kulutta toisesta ja silloin iho oli jo täysin kunnossa. Muutos oli niin ilmiömäinen, että Pirkko oli aivan ihmeissään. Siitä lähtien hoitoja on tehty kahden kuukauden välein ja iho on pysynyt tänäkin talvena oikein hyvässä kunnossa. Pirkon tilanne ei alunperinkään ollut muuten paha, mutta iho oli vaan päässyt kuivumaan täysin. Kuivuus ohensi ihoa ja pintaverisuonet alkoivat laajeta ja näkymään. Jos tilanne olisi jatkunut parisen vuotta varmaan tulos olisi ollut vaikea couperosa, niin kuin Pirkon sukulaisillakin oli. Pienillä asioilla saadaan suuria muutoksia ja aina kannattaa tulla kasvohoitoon ja pyytää apua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti