maanantai 7. marraskuuta 2011

Ekaluokkalaisia naapuriin

Viime viikolla luin Hämeen Sanomista, että hoitolamme saa uusia naapureita. Tuomelan koulu on lähdössä evakkoon homeongelman takia ja eka/tokaluokka siirretään vanhaan kirjastotaloon meitä vastapäätä.

Vanha kirjastotalo on aivan upea rakennus, onhan se entinen kirkko. Voin sanoa, että harvassa kauneushoitolassa on niin kauniit näkymät odostustilan ikkunasta, kun meillä on. Puisto on kaunis ja hyvin hoidettu kesällä ja vanha kirjastotalo on, kuin satulinna. Varsinkin talvipakkasella ja lumiseen aikaan talon kivipinta jotenkin jäätyy tai huurtuu ja koko talo kimaltelee.

Olemmekin Marin kanssa jo ehtineet miettiä, että mitä toimintaa taloon tulee, kun Suomen Yrittäjä Opisto siitä muutti pois viime kesänä. Talohan on aika erikoinen eikä sovellu moneenkaan käyttöön ja suojelukohteena remontointi on rajallista. Hienoimmalta ratkaisulta kuulostaisi, että ortodoksinen kirkko kunnostaisi sen uudestaan kirkoksi, mutta kaikki on rahasta kiinni.

Koululuokat kuulostaa hyvältä väliaikaisratkaisulta, mutta liikenne ongelmat mietityttää. Tarkoitus on, että linja-autot lähtee Tuomelan koululta aamuisin ja tuo porukan meille päin ja sama iltapäivällä toisin päin. Moottoritien kate työmaa on selvästi lisännyt liikennettä meidän kulmilla, jopa ruuhkaan asti, niin voi olla aika haastavaa saada vielä päivittäin useita busseja lastattavaksi muiden autojen keskelle. Eiköhän kuitenkin sopu sijaa anna ja hyvä, että löytyi tällainen vaihtoehto homeongelmien hoitamiseen. Meille taas on ihan kiva saada pieniä ihmisiä naapuriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti