tiistai 15. marraskuuta 2011

Kasvohoito jatkuu aina kaulalle ja decolteelle saakka

Decoltee voi olla vieras nimitys monelle, koska se on lainasana varmaankin ranskankielestä. Se tarkoittaa aluetta kaulan ja rintojen välissä, tuossa solisluiden kohdalla. Aina silloin tällöin uusi asiakas aikaa varatessaan sanoo, että haluaa kasvohoidon joka ulottuu kaulalle ja dekolteelle asti. Meille se on itsestään selvää, että kasvohoito ulottuu myös näille alueille. Ainoastaan nuorten teinipuhdistus tai miesten kasvohoito loppuu leuan alaosaan.

Nuorilla panostetaan ihonpuhdistukseen ja silloin puhdistustarve ulottuu leuan alle, harvoin kaulalla on ongelmia. Miehillä taas kaulan alueella on niin paljon partakarvaa ja sänkeä, ettei sen hierominen tunnu miellyttävältä. Tiedän, että syy siihen miksi uusi asiakas pyytää näin perustuu hänen kokemuksiinsa. Valitettavasti hyvin usein lyhyestä, yksityisestä koulusta valmistuneet kosmetologit eivät osaa, kuin kasvohieronnan. Heidän koulutuksessaan harvoin opetetaan jatkamaan kasvohoitoa kaulalle saakka. Tämä on myös suuri vääryys näitä kosmetologeja kohtaan, että he ovat tavallaan saaneet vailinaisen opin. Tiedän monta nuorta juuri valmistunutta kosmetologia, jotka ovat pyytäneet toista kosmetologia opettamaan heitä jatkamaan hierontaa pidemmälle. Tämä taas puoltaa sitä ettei kannata valita yksityistä koulua.

Kasvohoidon pitää ehdottomasti jatkua kaulalle ja dekolteelle, koska ne alueet kaipaavat hoitoa ihan samoin, kuin kasvotkin. Kaula rypistyy ja kuivuu paljon helpommin, kuin kasvot, joten se vaatii myös tehokasta hoitoa. Dekolteealue taas usein kärsii eniten auringosta ja vaatii siksi tehohoitoa. On myös tärkeää, että hieronta jatkuu decolteelle, koska vasta silloin kasvohieronnan vaikutus tehoaa kunnolla. Liikkeelle lähteneet nesteet pitää pumpata kainaloiden ja leuan alustan imusolmukkeisiin puhdistumaan. Hartiahieronnalla aloitettu kasvohoito rentouttaa myös tehokkaasti. Kun verenkierto vilkastuu jo heti aluksi isoissa hartialihaksissa, niin lihasjännitykset laukeaa jo hoidon alussa.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi16:47

    Hei, olen itsekin kosmetologi, tosin juuri viime keväänä valmistunut mutta alalla töissä kuitenkin. Olen vasta vähän aikaa seurannut blogianne ja lueskellut vanhoja postauksia. Olen saanut teiltä hirveästi täydentävää tietoa jotka on todella selkeästi kerrottu! Innolla odotan tulevia postauksia ja niiden aiheita :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kovasti kommentistasi.
    Olenkin ajatellut niin, että vaikka tämä blogi on enemmän suunnattu asiakkaile, niin olisi tosi kiva jos kollegatkin käy lukemassa ja kommentoimassa. Eriäviäkin mielipiteitä saa laittaa, tai kerro vaikka jotain omia hyviä vinkkejä. Hyvää jatkoa, olet valinnut hyvän ammatin.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi23:09

    Eksyinpä tälle sivulle ja väittäisin lähes 20 vuoden kokemuksella, että jokainen kosmetologi joka Suomen maasta valmistuu , saa opetuksen kasvohoidoissa hoitaa myös kaulan ja decolteealueen. Yksittäinen oppilas saattaa jäädä paitsi tästä opetuksesta esim. poissaolojen takia, mutta hoidon teoriassa ja hierontakaavat hän varmasti saa ja sitten on omasta aktiivisuudesta kiinni, kuinka rohkeasti oppilas lähtee tätä aluetta hoitamaan, vaikka ei olisi ollut opetustunneilla läsnä.

    VastaaPoista