torstai 1. joulukuuta 2011

Iho kuivuu lämpimästä syksystä huolimatta

Nyt on ollut poikkeuksellisen lämmin ja kostea syksy. Luulisi, että iho ei kuivuisi samalla tavoin, kuin muina syksyinä, mutta se ei pidä paikkaansa. Aivan yhtälailla asiakkaiden ihot ovat kuivuneet, kuin muinakin talvina tähän aikaan. Pitää siis tehdä johtopäätös, että meidän sisäilma on suurin syy kuivuuteen. Ulkona voi olla, vaikka kuinka kostean lämmintä, mutta se ei kompensoi kuivaa sisäilmaa.

Tämä myös osoittaa sen, että on turha kuvitella hoitavansa ihon kosteutta juomalla. Sillä ei todellakaan ole mitään vaikutusta, kun kerran kosteus haihtuu kuivan sisäilman takia ei sisäeritys vaikuta asiaan. Eriasia olisi jos iho kuivuisi jonkun sisäelinten ongelman takia, vaikka munuaistulehduksen silloin juominen auttaa munuaisia selviytymään ja paranemaan nopeammin. Näin munuaiset pääsee taas hoitamaan kuntoon omat tehtävänsä. Siis tässäkään tapauksessa veden juonti ei kosteuta ihoa, vaan helpottaa syytä mikä aiheuttaa kuivumisoireen.

Tämä on asia mitä yritän vääntää rautalangasta joka talvi. Ihon kuivuus hoidetaan rasvaamalla eikä juomalla. Tietysti juominen on hyväksi ja elimistön hyvä tasapaino auttaa ihonkin kuntoon, mutta se ei korjaa tilannetta, kun kuiva sisäilma haihduttaa kosteutta.

Nyt, kun kuivaa sisäilmaa ei vielä ole ollut pitkään ja iho ei ole vielä täysin korppu, on paras aika alkaa hoitamaan sitä. On huomattavasti helpompaa ennalta ehkäistä ihon kuivumista, kuin hoitaa jo kuivunutta ihoa. Meidän ilmastossa ei valitettavasti voi ajatella, että samoilla tuotteilla selviäsi talvella, kun kesällä. Aivan samoin, kun on talvi ja kesävaatteet erikseen on myös ihonhoitotuotteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti