lauantai 31. joulukuuta 2011

Katsaus menneeseen vuoteen

Tänään on vuoden viimeinen päivä ja yritykseni tilivuosi päättyy. Nyt ei enää voi tehdä mitään, jos virheitä on tapahtunut, niin niistä on vaan otetteva oppia tulevaan. Luen itse mielelläni firmani tilinpäätöstietoja ja olen tosi kiinnostunut kaikista raporteista ja tilastoistta mitkä firmaani koskee. Tietysti, kun on alkamassa 32. työvuosi, niin tilinpäätös asiat on jo varsin tuttuja. Ylipäätään meitä pieniä naisyrittäjiä moititaan siitä ettemme lue tarpeeksi tarkkaan yrityksen numerotietoutta.

Viime vuosi oli ihan hyvä, aina tietysti on parantamisen mahdollisuutta. Kuitenkin paljon puhuttu heikentynyt taloustilanne ei meillä näkynyt yhtään. En myöskään usko, että se tulee tuonnenpanakaan näkymään, koska Hämeenlinnassa on ihan tavallinen työtilanne. Opin myös 90-luvun alun suuresta lamasta, että ihmiset eivät halua luopua näistä pienistä hyvinvointipalveluista, mieluumin karsitaan matkoista, vaatteista ja ravintolailloista. Nykyään myös vakioasiakkaat tietävät, että Dermalogica on käytössä halvin hyvälaatuinen kosmetiikkasarja,koska tuotteet kestävät käytössä pitkään.

Se on myös helpottanut vuotta, että olemme tehneet Marin kanssa kaksin työtä ja hän on ollut koko vuoden työssä. Äitiyslomien sijaisuudet olivat rasittavia minulle ja taloudellisesti huonoja. Ensi vuonna meillä on tarkoitus panostaa kummankin kohdalla asiakaspalvelukoulutukseen. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu kaikin tavoin parantaa palvelua, esimerkiksi asiakaskortit on saatava vihdoin sähköiseen muotoon. Opettelen myös tekemään sähköpostilähetyksiä suurelle joukolle, jotta voin ilmoittaa asiakkaille heti, jos saamme jonkun hyvän tarjouksen tuotteistamme. Kun viesti liikkuu nopeammin asiakkaillemme pystymme paremmin hyödyntämään kaikki Dermalogican pikatarjoukset.

Toivotan hyvää ja onnellista uutta vuotta kaikille lukijoille!

Inkeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti