perjantai 2. joulukuuta 2011

Liiallinen pesu kuivattaa

Muistattehan hyvät lukijat tämän ainaisen ohjeeni, ettei saa pestä ihoaan kipeäksi. Taas sisälämmityksen alettua alkaa iho kuivumaan koko vartalolta ja silloin viimeistään pitää rasvata koko kroppa suihkun jälkeen. Suomalaiset ovat niin superhygieenistä kansaa, että monet iho-ongelmat syntyy liiasta pesusta ja liian voimakkaista pesuaineista.

Yleensä, jos ei tee kovin hikistä työtä riittää, kun käy suihkussa joka toinen päivä. Aina ei tarvitse käyttää pesuainetta tai pesusientä pelkkä huuhtelu riittää. Kuuma vesi kuivattaa pahemmin, kuin viileä vesi koska se sulattaa kaikki ihon omat rasvat. Kovin raapiva ja tehokas harja on myös liikaa, koska sekin vie ihon omaa suojapintaa. Ulkomaalaiset kosmetologikouluttajat aina kauhistelevat suomalaisten saunomista ja kamalan kovia pesuharjoja. Ilman saunaa ei kuitenkaan suomalainen voi elää ja se on suuri ilo pimeän talven kylmyydessä. Harjoista voisi hiukan hellittää ja tyytyä pelkkään vedellä huuhtelemiseen. Aina ei myöskään tarvitse kastella itseään kokonaan, vaan intiimien paikkojen pesu riittää.

Pesee sitten itseään kuinka hyvänsä, niin aina pitäisi laittaa kosteusvoidetta sen jälkeen. Muuten iho kutisee ja kuivuu hilseileväksi ja epämiellyttäväksi. Parempi on aloittaa rasvaaminen ajoissa ennen, kuin iho on jo liikaa kuivunut.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi12:54

  hei! ei liity varsinaisesti tähän postaukseen, mutta toivoisin, että voisitte auttaa minua kysymkysessäni!

  minulla on siis rasvoittuva sekaiho, jonka hoitoon olen todennut parhaimmaksi hyvät elämäntavat ja tehokas putsari sekä mineraalimeikit. Olen havainnut, että ihoni rasvoittuu ja pysyy raikkaampana ilman minkäänlaisia kasvovesiä tai -rasvoja.

  Onko iholleni haittaa siis siitä, etten käytä kasvorasvaa? Näkyykö se vanhempana ihossani?

  Tällä hetkellä kun ihoni tosiaan voi paljon paremmin ilman, se ei ole kuiva ja rasvoittuu paljon vähemmän.

  KIITOS!

  VastaaPoista
 2. Hei, kiitos kysymyksestäsi, uskoisin, että aika moni miettii samaa kysymystä.
  Minun on sanottava etten ole koskaan työelämäni aikana nähnyt ihoa joka ei hyötyisi kosteusvoiteen käytöstä. Voiteen pitää olla vain juuri omalle ihotyypille tarkoitettu. Ymmärrän hyvin, että koet ihosi paremmaksi ilman voidetta, koska markkinoilla on erittäin vähän voiteita jotka ei tuki rasvoittuvaa ihoa. Suosittelisin sinulle Dermalogican Oil control lotionin 50ml 65€. Se käy yö-ja päivävoiteeksi.
  Jos et käyttäisi meikkiä ja olisit alle kolmenkymmenen, niin kosteusvoide ei olisi ihan välttämätön. Ikääsi en tiedä, mutta tuo meikinkäyttö vaatii ehdottomasti kosteusvoiteen aina meikin alle. Hienoa, että käytät mineraalimeikkejä, koska ne ovat paljon parempia ihon kannalta, kun muut meikit. Erityisesti rasvoittuva iho hyötyy niistä.
  Päivävoiteen tai kosteusvoiteen tarkoitus on suojata ja hoitaa ihoa. Jos koet ettet tarvitse kosteuttavaa ja hoitavaa vaikutusta vielä, niin suojaa iho kuitenkin kaipaa. Kosteusvoide estää meikin imeytymistä ihohuokosiin ja pidän sitä ehdottoman välttämättömänä meikin alle. Ihan yhtä välttämättömänä, kun meikin pois pesu iltaisin. Voide suojaa myös ilman saasteilta ja kuivattavalta sisäilmalta. Suomen talvi-ilmasto aiheuttaa suurimmaksi osaksi ihon kuivuuden, ellei meillä olisi kuivattaa sisälämmitystä talvella ei voiteen tarvekaan olisi niin välttämätön. Ilmaston vaikutusta ihoon on Suomessa poikkeuksellisen suuri ja jos iho kuivuu liikaa sekin aiheuttaa tukkeutumista huokosiin. Kun ihonpinta kuivuu liikaa, iho yrittää sitä pehmittää työntämällä pintaan lisää rasvaa, näin ihon rasvoittuvuus lisääntyy. Kuiva pinta kerros tukkii huokoset ja ihon työntämä rasva ei pääse valumaan huokosista ulos, näin syntyy finnejä ja tukkeutumia.

  Vastauksestani tuli nyt pitkä ja toivottavasti perusteellinen. Lyhyesti sanottuna Ihon hyvinvointi ei toimi pitkiä aikoja ilman ihotyypin mukaista voidetta.
  Kasvovesi ei ole välttämätön, jos puhdistusaine on vesiliukoinen. Dermalogicalla ei ole tavallisia kasvovesiä olemassa edes, vaan ne ovat pesun jälkeen käytettäviä hoitosuihkeita. Niiden hyöty ja välttämättömyys on riippuvainen ihotyypistä.

  Inkeri

  VastaaPoista