maanantai 30. heinäkuuta 2012

Tulli takavarikoi kopiokosmetiikkaa

Aina silloin tällöin nostan esiin kopiokosmetiikan ja sen yleisyyden. Haluan muistuttaa asiakkaitani, että kosmetiikassa aina ei kaikki ole sitä miltä näyttää. Hämeen Sanomissa uutisoitiin tullin takavarikkoja kopiotavaroista ja siinä liikkuu ihan huikeat rahasummat. Viime vuoden aikana Suomen tulli oli pysäyttänyt tavaraa 33 miljoonan euron  arvosta kopiointiepäilyjen takia. Kaikista yleisimpiä ovat matkapuhelintarvikkeet, käsilaukut ja kosmetiikka. Ihan äkkiä laskien Suomen läpi menee monien miljoonien arvosta kopiokosmetiikkaa koska uskoisin, että kiinni jää murto-osa.

Kopiokosmetiikka tulee lähinnä Kiinasta ja on menossa Venäjälle ja suurin osa kuljetuksia menee meriteitä pitkin. Kopiointi on tavaroissa niin yleistä ettei sitä aina ajattele edes rikoksena. Jokaisella meillä on varmasti joku käsilaukku, t-paita tai aurinkolasit jotka me hyvin itsekin tiedämme kopiotavaraksi. Lääkkeitähän kopioidaan myös valtavasti ja lehtien mukaan Venäjältä on vaikea edes saada aitoja lääkkeitä. Ymmärtääkseni nämä lääkkeet kuitenkin toimii ainakin lähes yhtä  hyvin, kuin aidotkin ja kopio t-paita voi olla aitoa parempi. Kosmetiikan kohdalla näin ei ole, vaan niillä ei koskaan ole mitään hyvää vaikutusta.

Hajuvesiä on kopioitu kauemmin ja niitä on jokainen nähnyt Kanarian, tai muiden matkakohteiden rantakauppiailla. Tällaisen hajuveden tuoksu ei vastaa oikeaa tuoksua, tai se ei ainakaan ole yhtä kestävä. Yleensä niissä on paljon vaarallisiakin allergeeneja ja raaka-aineita jotka aiheuttavat auringon kanssa yhdessä pigmenttiläskiä. Nykyään kaikista oikeista parfyymeista on poistettu ne aineet mitkä aikanaan reagoivat yhdessä auringon kanssa.

Kopioitu ihonhoitokosmetiikka on iholle tosi vaarallista. Ne Dermalogican kopiotuotteet mitä on Suomen laboratorioissa tutkittu ovat sisältäneet erilaisia liuottimia mitä ei ollenkaan saa laittaa iholle. Kopiokosmetiikassa siis aineella ei ole mitään tekemistä oikean hoitotuotteen kanssa, vaan pullossa saattaa olla ihan mitä hyvänsä. Ulkoisesti Dermalogicankin kopiot vastaavat ihan täydellisesti aitoja ja ilmeisesti osassa ainakin löytyy jo hologrammisinetitkin. Dermalogica on yksi eniten kopioituja kosmetiikkasarjoja, mutta sitä ei nyt ainakaan vielä tarvitse pelätä, että suomalainen kauneushoitola sellaisia käyttäisi tai myisi. Suurin vaara on ostaa niitä verkkokaupoista.

Internetissä löytyy lukuisia Dermalogicaa myyviä verkkokauppoja joissa lukee, että ne on valmistajan omia. Se ei koskaan pidä paikkaansa! Dermalogicalla ei ole omia verkkokauppoja, vaan ne ovat aina samankaltaisia yksittäisen hoitola verkkokauppoja, kun meidänkin verkkokauppa on. Brittiläisistä ja Jerseyn saarille rekisteröidyissä verkkokaupoissa on kaikista eniten myyty kopio Dermalogicaa. Saattaa olla, että verkkokaupan omistava kauneushoitola myy hoitolastaan ihan aitoa tavaraa ja sitten verkkokauppaan tulee tavara muualta. Yleensä kuitenkin on niin, että näillä verkkokaupoilla ei ole mitään tekemistä kosmetologien kanssa, vaan ne on suurenluokan rikollista bisnestä.

Ainoa neuvo mitä voin antaa kopio Dermalogican välttämiseksi on ostaa sitä suomalaisista verkkokaupoista, ne ovat kaikki vielä toistaiseksi turvallisia. Toinen neuvo on tietenkin se, että jos kaupan hinnat ovat kymmenenprosenttia muiden kauppojen hinnoista ne ei todellakaan ole priima tavaraa.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi13:14

    Olet ihan oikeassa siinä, että nettikauppoihin kannattaa suhtautua tietyllä varauksella. Haluan kuitenkin myös painottaa, että on monia hyviä ja luotettavia nettikauppoja. Netistä ostaminen ei automaattisesti tarkoita piratismia. Tuo hintakriittisyys taitaakin olla paras seula. Toinen hyvä vinkki on lukaista kaupan käyttöehdot ennen tilausta ja suosia sellaisia sivustoja joista muilla on hyviä käyttökokemuksia.

    Sitten sellainen juttu, että pyysit joskus kertomaan omia käyttövinkkejä Dermalogican tuotteista. Noh, olen nyt pari kertaa ennen kainalo- ja säärikarvojen ajelua käyttänyt Daily Clean Scrubia. Toimii ihan mahtavasti, tulee sileää ja pehmeää jälkeä ja varmasti vähentää sisäänkasvaneiden karvojen määrää.

    -Laura

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi!
    Tuo vinkki Daily Clean Scrubista on ihan uusi, mutta uskon sen toimivan hyvin. En olisikaan itse sitä keksinyt, joten kiitos kovasti.

    En mitenkään halua mollata netistä ostamista, koska suurin osa on ihan kunnollisia kauppoja. Itse käytän koko ajan enenevässä määrin verkkokauppoja ja mielestäni se on erinomainen systeemi nykyihmiselle. Se on vaan järkyttävää, että nimenomaan omaan alaani kohdistuva piratismi on lisääntynyt, niin suuresti etten ole voinut sitä käsittääkään.

    Inkku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi19:46

      Ja kuten itse tekstissä mainitsitkin niin eihän feikkipaidasta ole kenellekään haittaa (paitsi tuotemerkin omistajalle), kun taas lääke- ja kosmetiikkakopioissa piilee todellinen vaara. Ihan kamalaa jos ei voisi apteekista poistuessa olla varma tuotteen turvallisuudesta.

      Tässäkin asiassa ne harvat jotka sitä piratismia ja kopiotuotteiden välitystä harrastavat pilaavat koko alan maineen...

      -Laura

      Poista