sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kestovärjäys on helppo kesämeikki

En ole tainnut vielä kertaakaan kirjoittaa kestovärjäyksistä tässä blogissa, mutta korjataan nyt sekin asia. Me teemme todella paljon kestovärjäyksiä, lähes puolet kasvohoitoasiakkaista ottaa samalla kestovärit. Aina, kun teemme Marin kanssa toisillemme hoidot, laitamme myös kestovärjäykset. Kestovärjäys on kaikista paras tapa saada huoleton meikki myös herkkäsilmäiselle. Herkille silmille on paljon parempi käyttää kestoväriä, kuin ripsiväriä. Kestoväri saattaa toki kirvellä laitettaessa hiukan, jos silmät ovat herkät, mutta se kerta kirvely on parempi, kuin jatkuva rasitus ripsiväreistä. Kun kestovärjäys tehdään hyvin ja asiakas saa olla pitkällään, niin kuin kosmetologilla ollaan, niin kestoväri ei kirvele sen vaikutusaikana. Kirvelyä voi tuntua siinä vaiheessa, kun kestoväri otetaan pois ja joillakin se saattaa olla tosi pistävän kirvelevää ja toisilla se ei tunnu ollenkaan.

Uudet asiakkaat aina hämmästelevät, kun kestovärjäys ei kirvele minun, tai Marin laittamana. Todella monella on ennestään huono kokemus kestoväreistä ja sitä en oikein osaa selittää. Syynä voi olla se, että kampaajalla laitettaessa asiakas ei ole pitkällään ja asiakas ei pysty rentoutumaan. Värit pitäisi olla samoja kosmetologeilla ja kampaajilla, mutta kai sitten laittamistavassa on eroja. Kestovärien pysyvyys riippuu paljon karvojen laadusta, joskus ne pysyy todella pitkään, toisella kertaa, vaan parisen viikkoa. Kestävyys vaihtelee samallakin ihmisellä todella paljon. Yleensä ripsissä kestoväri pysyy neljä viikkoa ja kulmakarvoissa 2-3 viikkoa. Kasvohoidon yhteydessä kestoväri ripsiin ja kulmiin maksaa 30€ ja pelkästään kulmiin 14€ ja tähän hintaan sisältyy aina kulmien muotoilu. Pelkästään kestovärjäys on 45€ ja kulmiin 30€.

Usein kysytään miten helposti tulee allergiareaktioita kestoväreistä. Se on erittäin harvinaista, koska meidän hoitolassa ei ole 32 vuoden aikana tullut yhtään allergiatapausta. Yhdestä allergiatapauksesta voin kyllä kertoa, kun mielestäni se oli aika hauska. Tämä tapahtui joskus 90-luvun alussa, kun eräs iäkkäämpi nainen soitti lukeneensa naistenlehdestä, että kestoväristä voi tulla allergista ihottumaa ja hänellä oli mielestään tullut sitä kulmakarvojen kohdalle. Minä olin hiukan ihmeissäni, kun en muistanut, että sen nimistä asiakasta olisi edes meillä käynnyt. Kyselin ihottumasta ja lopulta pyysin, että hän tulisi sitä näyttämään. Niin hän sitten tulikin ja vihdoin ymmärsin kysyä, että oliko värjäys tehty meillä ja ei kuulemma ollut. Sitten älysin kysyä koska se oli tehty ja hän hiukan muisteli asiaa. Loppujen lopuksi selvisi, että kestovärjäys oli tehty ennen sotaa, siis 30-luvulla Turussa ja hän epäili, että ihottuma olisi tullut siitä nyt 50-vuoden päästä. Vihdoin, kun ymmärsin ettei kestoväriallergia tullut edes kysymykseen, niin pidin kutisevaa hilseilyä ihon normaalina kuivuutena. Emme varmaankaan päässeet ihan yhteisymmärrykseen, kun rouva ihmetteli, että miten muka olen niin varma ettei hänellä ole allergiaa. Hän halusi selvittääa asiaa perinpohjin ja aikoi soittaa turkulaiseen hoitolaan. Sen verran muisti teki hänelle kepposia, että hän ei uskonut, kun epäilin oliko paikka enää edes olemassa. Toivon kuitenkin, että antamani kosteusvoide näyte auttoi kutinaan, että tuo asia unohtui "ihottuman" parannuttua.

7 kommenttia:

  1. Anonyymi10:05

    Huh huh!Onpa todella kova hinta kestoväreistä verrattuna moneen muuhun hoitolaan!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi08:08

    Pakko kommentoida tuohon kestovärjäykseen, että yksi erittäin yleistyvä allergia on parafenyleenidiamiiniallergia ja kyseistä ainetta on myös ripsi- ja kulmakarvaväreissä, joten se ei pidä paikkaansa, että allergia olisi harvinaista ja toivottavasti ammattilaisina osaatte neuvoa asiakkaan allergiatesteihin jos hän vähääkään epäilee allergiaa.

    VastaaPoista
  3. Allergia mahdollisuus on aina olemassa enkä missään tapauksessa sitä vähättele. Jos ihmisellä on jo olemassa allergioita esimerkiksi väriaineille silloin on syytä varmistaa kestovärien sopivuus. Teemme testin sillä tavoin, että kyynervarren sisäpinnalle laitetaan väriainetta vaikuttaamaan vartiksi. Sitten pitää vähintään odottaa viikko, että nähdään tuleeko reaktiota viivellä.
    Tuo meidän hinta on ihan perusteltu. Kaikki hoidot hinnoitellaan siten, että tuntihinta on 56€ sis.alv 23%. Tähän tunti veloitukseen lisätään käytettävien hoitoaineiden ja välineiden hinta. Varaamme yleensä 30-45min. ripsien ja kulmien kestoväriin ja muotoiluun. Perushinnaksi siis tulee 28-42€ ja tähän lisätään käytettävät aineet eli värit,hapetin, silmämeikinpoistoaineet, suojavoiteet, pumpulit, topsypuikot, suojapaperit ja desinfiointiaineet. Koska olen pitkään ollut yrittäjänä ja menttoroinut toisia yrittäjiä, niin kehoittaisin niitä, jotka tekevät kovasti näiden hintojemme alle, että laskisi vielä hinnat uudestaan ja varmistuisi siitä, että on hinnoitellut oikein yrityksen elämisen kannalta. Toisaalta toivoisin, että kuluttajat olisivat myös valveutuneita ja eivät kannattaisi harmaata taloutta.
    Olisi aivan ihanaa, jos voisi tehdä edullisia hoitoja, mutta yrittäjyyden ja talouselämän perusteet eivät sitä mahdollista.

    Inkeri

    VastaaPoista
  4. Anonyymi20:59

    Väitän silti että kestovärjäyksiä voi todellakin tehdä huomattavasti halvemmalla kuin tämä 45 e ilman että harjoittaisi harmaata taloutta. Ainekulujen osuus kyseisessä toimenpiteessä on minimaalinen. Eli kuluttajien ei tarvitse olla ollenkaan huolissaan jos käyvät paikassa jossa esim. ripsien ja kulmien värjäys ja muotoilu maksavat 20-25e: nämäkin paikat maksavat velvoitteensa vaikka tuntiveloitus onkin esim. 35 e/h plus ainekulut. Turhaa lietsoa näkemään harmaata taloutta sellaisessa missä sitä ei ole. Myös toisenlaisella hinnoittelulla olevat hoitolat voivat olla kannattavia taloudellisesti ja eivät harjoita harmaata taloutta. Kuluttajana en todellakaan suosi harmaata taloutta enkä toivo muidenkaan sitä tekevän.

    VastaaPoista
  5. Olisin erittäin onnellinen, jos pystyisin tuolla laskukaavalla eli 35€ tuntihinnalla pyörittämään yritystä. Joku osa tässä en nyt ole kohdallaan, mutta se siitä.
    Sillon, kun asiakas löytää kauneushoitolan, jossa on hinta ja laatu itselle kohdalla ja tietää ettei kyse ole harmaasta taloudessta, niin silloin se tilaisuus pitää hyödyntää. Toisia kosmetologeja kuitenkin varoittelen, että 35€ tuntihinnalla ei ole mahdollista yllä pitää yritystoimintaa kannattavasti.

    Inkeri

    VastaaPoista
  6. Anonyymi14:16

    Olen Inkun kanssa aivan samaa mieltä, vaikka olenkin ihan muun alan yrittäjä. Yritys ei pysty toimimaan alle 60€ tuntiveloituksen. Inkku on saanut tuntiveloituksen alemmaksi ilmeisesti siksi, että hänellä on niin vanha yritys eikä rasitteita kalustosta ja koneista. Kuluttajilla on yleensä aivan väärä kuva siitä mitä kuluja yrityksellä on. Jos tuntihinta olisi 35€, sis. alv 23% siitä ei saisi kukaan edes tuntipalkaa työntekijälle saati, yrityksen muita kuluja.

    Naisyrittäjä

    VastaaPoista
  7. Anonyymi17:17

    Tuohon hintaan en osaa ottaa kantaa yrittäjän näkökulmasta, mutta näin asiakkaana maksan Inkerin hinnan mielelläni. Luulin aina, että silmäni ovat niin herkät ettei kestovärejä voi laittaa. Niitä kokeiltiin moneen kertaan ja aina kirvely oli kamalaa ja olotila vaikutusaikana ihan paniikinomainen. Kun muutin Hämeenlinnaan ja ensimmäisen kasvohoidon yhteydessä Inkeri kyseli kestoväreistä, niin ajattelin kärsiä taas kerran. Ei tarvinnutkaan kärsiä, nyt ei vaikutusaikana kirvele eikä kärvistele. Maksan mieluummin vähän enemmän, kun saan levätä rentoutusmusiikin soidessa ja nauttia siitä, että olen kauneushoitolassa. Herkille silmilleni kestovärjäys on paras meikki, kerran kuussa tehdyt värjäykset pitää minut "ihmisen näköisenä"

    Kestovärien kaveri

    VastaaPoista