lauantai 26. toukokuuta 2012

Meikitkin pilaantuvat

Olen moneen kertaan neuvonut asiakkaita siivoamaan meikkipussiaan ja heittämään vanhentuneet tuotteet pois. Nyt törmäsin omassa meikkikaapissani ihan pilaantuneisiin tuotteisiin. On aina helppoa neuvoa toista, mutta itse ei kuitenkaan muuta tapojaan. Olen yleensäkin hamstraaja minun on vaikeaa tehdä päätös mitä laitetaan pois ja mitä ehkä joskus vielä tarvitsen. Olin ilmeisesti kuvitellut, että joskus tarvitsen Youngbloodin tumman ruskeita huulipunia ja olin varastoinut ne kaapin perille. Huulipunat oli varmasti noin kuusi vuotta vanhoja, koska silloin Youngblood tuli meille myyntiin. Huulipuna värit olivat sellaisia ettei niitä koskaan edes ollut myynnissä, koska ne olivat niin tummia. Olin ilmeisesti tilannut ne värinäytteiksi ja sitten jättänyt ne varastoon, jos joskus niitä käyttäisin.

Se oli kuitenkin ihan hyvä kokeilu, koska nyt näin miten ne pilaantuu ja missä ajassa. On selvää, että Youngbloodin huulipunat pilaantuu herkemmin, kuin synteettisten meikkisarjojen. Youngbloodin huulipunat sisältävät hoitavia kasvisöljyjä ja luonnollisia säilöntäaineita, ei parabeenejä.  Kasvisöljy on hyvä elatusalusta bakteereille ja niitähän ihmisen huulista aina punaan tulee. Luonnolliset säilöntäaineet pystyvät torjumaan bakteereja vähintään kaksi vuotta. Youngbloodinkin meikkien säilyvyys on erittäin hyvä, mutta ei sentään ikuinen. Meillä on varastokaapeissa turhia testereitä huulipunistakin, jotka on ainakin kolme vuotta vanhoja, mutta ihan käyttökelpoisia vielä. Sellaistahan me ei ikinä asiakkaille myydä, ettei sitä pidä pelätä. Meikkituote on korkeitaan 6-8 viikkoa meillä varastossa ennen, kuin se siirtyy asiakkaalle. Yleensä kosmetiikan kiertonopeudeksi kaupanalalla lasketaan 4-6 kk, siis todella paljon enemmän kuin meillä.

Nyt, kun kokeilin noita pilaantuneita huulipunia, niin pilaantumisen huomasi heti hajusta. Haju on niin epämiellyttävä ettei sitä viitsisi huuliinsa tunkea. Laatu oli muuttunut kittimäiseksi, kun normaali Youngbloodin huulipuna on rasvainen ja hyvin levittyvä, niin nyt liukuvuus ja täyteläisyys oli poissa. Värisävytkin oli mielestäni muuttuneet tummemmiksi, kun kasvisöljyjä oli haihtunut. Mitenkään vaarallista pilaantunut kosmetiikka ei ole, kyllä nuokin huulipunat olisi voinut vielä käyttää, mutta miksi niin tekisi. Tästä kokemuksesta viisastuneena, heitän kaikki yli kaksi vuotta vanhat huulipunat pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti