keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Älä anna ennakkoluulojen estää ihosi hoitoa

Aika usein vielä nykyäänkin törmää siihen käsitykseen, että asiakas ei usko kasvohoidon, tai hoitotuotteen tehoavan. Hämmästyttävää on se ettei ennakkoluulot ole ollenkaan vanhemman väen ajatuksia, vaan parikymppisetkin voi niitä minulle ladella. Nykyään, kun ihminen lentää kuuhun ja plastiikkakirurgit siirtää koko kasvoja olisi ihan ihme, jos ei kosmetiikka maailmassa kehitettäisi mitään tehokasta.

Hyvin usein ihminen estää itseltään hyvän hoidon ajattelemalla ettei ihoa kannata hoitaa, kun se ei kuitenkaan mitään auta. Jos kunnolla pysähtyy ajattelemaan, niin olisi aika erikoista, että kosmetologeja koulutetaan pari, kolme vuotta, mutta koko ammatti olisi ihan turha, kun ei kosmetologin hoito mitään tehoa. Samoin ihmettelen miten joku luulee minun tehneen yli kolmekymmentävuotta töitä enkä koskaan olisi saanut mitään aikaiseksi. On siis ihan turhaa ennakkoasennetta ettei jokainen saisi apua kosmetologilta ja kasvohoidosta.

Sellaista ihoa ei olekkaan, joka ei hyötyisi kasvohoidosta. Ei iholla tarvitse olla mitään ongelmaa, vaan ylipäänsä ihon hyvinvointia ja terveyttä voi parantaa kasvohoidolla. Kyse on samasta asiasta, kun hammaslääkärillä käynnissä. Hammaslääkäri hoitaa suun terveyttä eikä sinne mennä vasta sitten, kun alkaa olla ongelmia. Samoin kasvohoidossa kannattaa käydä ennen, kuin tulee ongelmia.

Ei myöskään ole olemassa huonoa ja hyvää ihoa, on vain eri ihotyyppejä. Tässä talven lopulla tulee yleensä muutama uusi asiakas, joka on aivan onneton ihon kuivuuden takia. Yleensä he ovat neli-viisikymppisiä ja he eivät ole koskaan käyneet kasvohoidossa. He ovat tuudittautuneet siihen, että heillä on " hyvä iho". He ovat ihan järkyttyneitä, kun iho kutisee, punoittaa ja kirvelee. Minun näkemyksen mukaan heillä on ollut huutavan kuiva iho jo pitkään ja iän ja pitkän talven jälkeen on puhjennut kuivuudesta johtuva ihottuma. Jos ihoa olisi hoidettu säännöllisesti edes kerran vuodessa olisi voinnut ennalta ehkäistä ihon tasapainon täydellisen romahduksen. Nyt, kun iho on jo ihottuma vaiheessa se vaatii pitempää hoitoa. Monta kertaa myös asikas tällaisessa tilanteessa tuntee, niin syvää epäluuloa kosmetologia ja kosmetiikkaa kohtaan ettei he ota apuani vastaan.

Joskus tällainen kuivuus kierre jatkuu vuosikausia ja välillä ihoa käydään meillä näyttämässä, mutta hoitoon asti ei uskaltauduta. Tuntuu tosi harmittavalta, kun ihminen estää oman hyvinvointinsa pelkällä ennakkoluulolla. Jos sinulla on tämän tyyppisiä kokemuksia mieti kannattaisiko kuitenkin luottaa ihonsa ammattilaisen käsiin.

3 kommenttia:

  1. Anonyymi09:35

    Naamaansa piirtäminen on outoa. Opin jo työelämässä ettei meikatuilla naisilla paljon älyä ole. Tunnen ihottumat. Tuttuja on psoriasis, säärihaava, märkärupi, atopia ja monet muut. Hankkikaa pahvia ja vesivärit. Piirtää voi muutenkin.

    Vanha hoitaja

    VastaaPoista
  2. Nyt olen täysin erimieltä! Ei meikkaaminen vie älyä kenenkään päästä. Päinvastoin fiksu ihminen ymmärtää hoitaa ja panostaa myös ulkonäköönsä.

    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi22:22

    Höpön löpön! Vai on meikkaava nainen vailla älyä. Kaikkea roskaa sitä kirjoitetaankin.

    VastaaPoista