maanantai 22. huhtikuuta 2013

Lääketieteellistä kauneudenhoitoa

Kuuntelin yhtenä aamuna radiosta, kun erästä lääkäriä haastateltiin. Harmi etten ehtinyt kuulla hänen nimeään ja vastaanottonsa paikkaa. Hän kertoi olevansa ainoa lääkäri Suomessa, joka ei ole plastiikkakirurgi, mutta on erikoistunut ulkonäon ja kauneuden hoitamiseen. Hänen lääketieteen alansa oli kuulemma ihotautilääkärin ja platsiikkakirurgin välimaastossa. Hän teki erilaisia pistoshoitoja ja muita sen kaltaisia menetelmiä missä ei käytetä kirurgin veistä.

Jollain tapaa pidin hänen juttujaan kosmetologin ja lääkärin työn välimaastona. Hän kertoi tekevänsä eniten pistoshoitoja eli käytti botuleenitoksiinia, joka tunnetaan botoxina ja hyaluronihappoa, jonka lääkenimi on Restylane. Hyaluronihappoa hän käytti myös ihonkosteutukseen laajalle alueelle imeytettynä. Siis aivan samaa menetelmää, kuin meidän Nanolift kasvohoito. Mehän imeytämme juuri hyaluronihappoa ihoon miedolla sähkövirralla. Hyaluronihappo on jo parikymmentävuotta tunnettu kosmetiikassa ja se on erinomainen aine. Se on hyvin samankaltaista, kuin ihon oma soluväliaine ja se pystyy sitomaan itseensä kosteutta suuret määrät.

Sitä kannatan ehdottomasti, että näitä pistoshoitoja tekee, vain lääkäri. Suomessahan ei ole edes pistosoikeutta, kuin hoitohenkilökunnalla. Kauneudenhoitoon erikoistunut lääkäri, joko ihotautilääkäri, tai plastiikkakirurgi tuntee parhaiten kasvojen anatomian. Kysehän on siitä, että pistäjän pitää ymmärtää miten ihmisen ulkonäköä kohennetaan. Ei pistoksia voi tökkiä sinne tänne, vaan pitää tietää lopputulos. Valitettavan paljon lääkärit tekevät nykyään näistä pistoshoitoja vaillinaisella ammattitaidolla. Hämeenlinnassakin niitä ilmoittelee lääkärit, jotka on tähän asti leikelleet suonikohjuja ja tehneet yleislääkärin töitä. Miten heille yhtä äkkiä olisi kehittynyt estetiikan taju?

Ihmettelen hiukan, että onko Suomessakin tulossa suurimmassa määrin näitä lääkäreitä, jotka eivät ole plastiikkakirurgeja, mutta tekevät esteettisä hoitoja. USA:ssa heitä on, vaikka kuinka paljon ja vähän epäilyttää heidän lääkärikoulutuksensa. Tuo radiohaastattelussa ollut lääkäri kertoi aika huimia hintoja omista hoidoistaan. Halvimmillaan hoidot oli 500€. Sitä, kun vertaa meidän Nanolift kasvohoitoon, joka maksaa 112€ ja siinä imeytetään sama hyaluronihappo, kuin hänenkin hoidossaan, niin kannattaako maksaa. Hän kertoi vaikutuksen olevan 2-3 k, Nanolift hoidon parhain vaikutus kestää noin kuukauden. Tosin Nanolift hoito on kokonaisuus, missä asiakas rentoutuu ja nauttii. Kulmakarvat muotoillaan ja asiakas saa neuvoja kotihoitoon. Lääkärin tekemänä se on kylmä lääketieteellinen toimenpide.

Tämä lääkäri puhui myös ihan höpöjä meikin poistosta. Haastattelija kysyi miten hänen pitäisi hoitaa ihoaan, koska joutuu käyttämään paksuja meikkejä juontokeikoillaan. Lääkäri käski pesemään meikin pois saippualla ja alkoholipitoisella kasvovedellä ja suojaaman auringolta. Jos ihoa hoidetaan saippualla ja vedellä, niin kyllä siinä ihotautilääkäriäkin kohta tarvitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti