maanantai 14. lokakuuta 2013

Kasvohoitouskomuksia

Olen useampaan kertaan työelämäni varrella törmännyt uskomukseen jota itse en pysty ymmärtämään mistä se johtuu. Joskus asiakas kysyy, että jos alkaa käydä kasvohoidoissa ja sitten jostain syystä lopettaakin, niin iho vanheneekin nopeammin. Pelätään, että kasvohoitoihin jää jotenkin "koukkuun" ja jos ne lopettaa ihon kunto romahtaa täysin. Osaisiko joku lukijoista avata minulle tätä uskomusta, koska en oikein ymmärrä miksi luullaan, eteä itsensä hoitaminen kääntyisikin hyvinvointia vastaan.

Näihin kysymyksiin pyrin vastaamaan selittämällä, että ihon kunto rakentuu samalla tavoin, kun elimistön kunto yleensäkin. Kasvohoitoa voisi verrata kuntosalilla tapahtuvaan lihasten ja fyysisen kunnon treenaamiseen. Kun kasvohoidoissa käy säännöllisesti tapahtuu samaa, kun kuntosalilla käydessä. Kasvojen ihon kunto paranee pikku hiljaa, ongelmat väistyy ja ihosta tulee tasapainoinen. Samalla tavoin käy kuntosalia harrastettaessa. Useamman viikon käynnin jälkeen lihakset vahvistuu, vartalo näyttää paremmalta ja jaksaa enemmän. Sitten, kun kuntosalilla käynnin lopettaa, huomaa aika pian, että ruumis alkaa veltostumaan, hengästyy helpommin eikä enää koe olevansa hyvässä kunnossa.

Sama tapahtuu, kun lopettaa kasvohoidoissa käynnin. Iho alkaa kuivumaan, kiristämään ja ohentumaan ja sen eron tuntee, kun on kerran kokenut miltä hyvin hoidettu iho tuntuu. Samoinhan ihminen rekisteröi huonon fyysisen kunnon tarkemmin, kun on kokenut tilanteen jolloin on ollut hyvässä fyysisessä kunnossa. Ihmisessä ei kuitenkaan tapahdu mitään romahdusta ja jotain entistä voimakkaampaa vanhenemista, vaikka itsensä hoitamisen lopettaisi on kyse sitten kasvohoidosta, tai kuntosalista. Tietysti ihmisen normaali vanheneminen tekee tehtävänsä. Jos ollaan kymmenen vuotta kuntosalilta pois ei ole mahdollista hyvälläkään treenaamisella palauttaa kuntoaan siihen mitä se oli kymmenen vuotta nuorempana. Vaikka ei vuosia pysty pois pyyhkimäänkään ihminen voi aivan varmasti hoidettuna paremmin, kuin hoitamattomana.

Kasvohoidoissa käynnin voi ihan hyvin lopettaa ilman, että mitään katastrofia tapahtuu. Sitten ihon kunto heikkenee siihen tahtiin, kun iho yleensäkin vanhenee. Koko elämän kaarta ajatellen on kuitenkin parempi, että ihminen on joskus käynnyt kuntosalilla ja kasvohoidoissa. Kyllä edes joskus hoidettu iho pysyy parempana, kuin sellainen iho, jota ei ole koskaan hoidettu hyvin. Ei siis ole mitään pelkoa siitä, että kasvohoidot voisi kääntyä itseään vastaan ja nopeuttaakin ihon vanhenemista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti