maanantai 3. maaliskuuta 2014

Isot rinnat takaa onnellisuuden

Puutun taas kerran plastiikkakirurgiaan. En missään tapauksessa vastusta plastiikkakirurgisia leikkauksia kokonaan, mutta jotkut asiat menee överiksi. Ymmärrän vallan hyvin, että putoavia silmäluomia korjataan, tai kaksoisleukaa muokataan. Voisin itsekin mennä silmänympärysleikkaukseen ja varmaan joskus joudun menemäänkin, koska silmäluomeni ovat raskaat. Moni odottaa ihan liian pitkään ennen, kuin korjaa pudonneet silmäluomet. Jos luomi peittää osankin näkökenttää se aiheuttaa paljon muita vaikeuksia.

Sitä paheksun erittäin paljon, että lääkärikunta vääristää ihmisten mielikuvaa ulkonäöstä ja yllyttää turhiin leikkauksiin. Minusta se on moraalitonta ja pelkkää rahastamista. Radiossa pyöriin todella ärsyttävä mainos, joka on suomalaisen lääkäriaseman tekemä. Siinä nainen ihmettelee toiselle, kun hän näyttää niin kauniilta ja onnelliselta. Hän kysyy onko toinen rakastunut, kun on niin hyvän näköinen. Toinen vastaa olleensa rintojen suurennusleikkauksessa. Mainos on todella harhaan johtava. Siinä tarjotaan mielikuvaa siitä, että suuremmat rinnat tekee naisesta onnellisemman. Ihan kammottavaa harhaan johtamista.

Nykyhetken nuoret naiset ja vähän vanhemmatkin ovat ihan hukassa ulkonäkövaatimusten kanssa. Ihmiselle kenen itsetunto ei ole vielä kehittynyt on helppo tarjota vääristyneitä kauneuskäsityksiä. Lääkärit ovat auktoriteetteja ja heihin luotetaan. Kun heidän taholtaan tulee viestiä, että naisen pitää olla määrätynlainen ulkonäöltään siihen uskoo moni. Miten paljon naisen terveyttä vaarannetaan näillä rintaimplanteilla. Tehdään turhia leikkauksia jotka ovat aina riski. Nyt on jo paljon kokemusta silikoni-implanteista jotka kovettuvat, tai tekevät kiinnikkeitä. Siinä sitä sitten tuleekin kärsimyksiä, kun joudutaan tekemään korjausleikkauksia.

En voi mitenkään ymmärtää, että rintojen koolla olisi jotain tekemistä ihmisen onnellisuuden kanssa. Itse olen isorintainen ja epäsuhtainen vartaloltani, koska yläosa on isompi, kuin alaosa. Itselleni sillä ei ole ollut juurikaan merkitystä. Enkä missään tapauksessa ole sen onnellisempaa, tai onnettomampaa elämää elänyt, kuin muutkaan. Toisaalta ei ole kyllä tullut mieleenikään, että elämän onnelliset asiat liittyisivät mitenkään rintojen kokoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti