sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Ongelmana tummat silmänympärykset

Muutamat asiakkaat ja useat naisten lehdet nostavat esiin tummien silmänympärysten ongelman. Ensimmäiseksi ihmisillä tulee mieleen tummista silmänympäryksistä, että ei ole nukuttu tarpeeksi ja väsymyksen takia luomet ovat tummat. Väsymys ei mitenkään liity tähän tummuus ongelmaan. On todella harvinaista, että ihmisen ihoon väsymys vaikuttaa.

Yleisin syy tummiin silmänympäryksiin on perinnöllisyys ja kuivuus vielä voimistaa tummuutta. Itse huomaan harvoin kasvohoitoa tehdessäni, että silmänympärykset olisivat poikkeuksellisen tummat. Oikeastaan näen sen vain niissä tapauksissa, että asiakas käyttää silmien lääketippoja, jotka tummentavat. Moni asiakas kuitenkin kokee tummuuden kiusallisena, vaikka sitä toinen ei aina havaitsekaan. Tässä ongelmassa helposti mennään ojasta allikkoon. Monet peittävät silmienympärystää, niin " raskaalla kädellä", että peittäminen näkyy enemmän, kuin tummuus. Varsinkin, jos silmänympärykset ovat vielä kuivat peiteaineet erottuvat hyvinkin selvästi ja kuivuus, vaan korostuu.

Suosituin silmänympärysten peiteaine on ilmeisesti erilaiset valokynät. Itse en ole koskaan ymmärtänyt ns.valokynien ideaa, enkä ole osanut niitä käyttää. Tänä päivänä näiden valokynien koostumus on jo vanhanaikainen, koska niiden kulta-aika oli 2000- luvun alussa. Ne ovat kuitenkin edelleen myynnissä, koska ne ovat niin suosittuja. Välillä näen, että asiakkaalla on selvästi näkyvä kerros valokynää silmienympärillä peittämässä tummuutta. Herää kysymys onko tummuutta parempi vaihtoehto selvästi erottuva vaalea rinki silmien ympärillä. Tässäkin varmasti esiin tulee se, että ihminen on tottunut näkemään itsensä niin eikä enää huomio sen vaikutusta muiden ihmisten silmissä.

Me emme yleensä myy peiteainetta silmienympärille, vaan parempi on, jos peittäminen käy meikkivoiteella. Mielestäni paras tapa häivyttää tummuutta on käyttää silmien ympärille Total Eye Care sk 15 ( 62€) silmänympärysvoidetta, jonka mineraalipigmentti tasoittaa värivirheitä. Sitten levitetään koko kasvoille ja silmienympärille sama meikkivoide. Esimerkiksi Youngbloodin mineraalimeikki tekee kauniin pinnan koko kasvoille, mutta tasoittaa myös luomien tummuuden. Kun koko kasvot ovat samaa meikkisävyä ei peittäminen erotu erikseen.

Youngbloodilla on myös olemassa erillinen peiteaine silmäluomille Ultimate Concealer ( 42€), mutta harvoin tarjoamme sitä asiakkaalle. Jos asiakas on tottunut erilliseen peiteaineeseen on Ultimate Concealer markkinoiden paras aine, mutta luonnollisempi on tehdä peittäminen meikkivoiteella. Myös tuo tarjouksessa oleva Cover Tint ( norm 72€, nyt 55€) meikkivoide peittää luomien tummuudet nätisti.

8 kommenttia:

  1. Anonyymi16:56

    Moni puhuu valokynien puolesta, mitä mieltä niistä olet? En ole koskaan kokeillut, mutta vaalennetaanko niillä jotenkin ihon tummuutta luomissa? Oma kokemukseni peitepuikosta on juuri tuo, että ne tekee valkoisen ringin silmien ympärille. Minulla on ollu kouluiästä saakka tummat silmänympärykset ja niin näyttää jo olevan omillakin lapsillani. Ilmeisesti se on niin periytyvää, että on parempi vaan oppia elämään asian kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valokynät ovat saaneet hiukan ansiotonta arvon nousua. Ne ovat niin hyvin markkinoitu, että varsinainen asia on unohtunut. Valokyniä on melkein kaikilla meikkisarjoilla nykyään. Se on peitepuikko, jonka pigmentti sisältää optisesti taittavaa pigmenttiä. Tällä saadaan aikaan luonnollisempi peittäminen, kuin tavallisella peitepuikoilla. Asia on jo hiukan vanhentunut, koska lähes kaikki pigmentit sisältää jo optisiakiteitä.

      Silmänymp. tummuus on hyvin usein periytyvää ja parasta on vaan siihen sopeutua.

      Inkeri

      Poista
  2. Anonyymi20:03

    Total eye Care sk 15 on ollut oma pelastusvoiteeni. Näytän aina väsyneeltä ja silmäluomet olivat tummat jo teini-iässä. Olen viitisen vuotta käyttänyt Total Eye Carea ja minusta luomet ovat vaalentuneet ihan näkyvästi ja ainakin tuo kevyt väri tasoittaa luomet, niin ettei tummuus näy. Muutenkin se on helppo ja hyvä käyttää eikä pahan hintainenkaan, kun yksi tuubi riittää jo aamu käytettynä kolmisen kuukautta. Yöksi käytän Eye Reversal voidetta ja ihan, kuin se vielä tehostaisi tätä vaalentavaa vaikutusta.

    VastaaPoista
  3. Age Reversal Eye Complex kuorii kevyesti ihoa ja se saattaa myös parantaa ja lisätä Total Eye Caren vaalentavaa vaikutusta. Total Eye Care on meillä hyvin suosittu silmänymp.voide, koska sen vaalentava pigmentti poistaa hyvin tummuutta.

    Inkeri

    VastaaPoista
  4. Anonyymi21:00

    Minä olen ollut tyytyväinen tähän Ultimate Concealer peiteaineeseen. Kokemuksieni mukaan melkein kaikki peittävät aineet kuivattaa luomia, tai on paksuja tököttejä. Ultimate Concealer peittää hyvin, mutta on luonnollisen näköistä. Käytän sävyä mediu, ensin kokeilin vaaleaa fairsävyä, mutta se ei ollut yhtä hyvä. Hyviäkin peiteaineita siis löytyy.

    VastaaPoista
  5. Anonyymi21:32

    Joudun tiputtamaan lääkettä silmänpaineen takia silmiini ja nyt silmäluomeni alkaa tummumaan. Olen näitä tippoja käyttänyt keväästä 2012 ja aloin huomaamaan muutosta jo vuosi sitten. Onko sinulla tietoa asiasta? Apteekissa eivät tieneet johtuuko tummentuminen lääkkeestä. Ystävättäreni väitti, että se on omaa kuvitelmaani. Ainakin kuivemmalta silmäluomeni tuntuvat. Olisiko mitään erikoishoitoa oikein kuiville silmäluomille?

    VastaaPoista
  6. Aika moni asiakkaani käyttää lääketippoja silmänpaineeseen ja heillä näkyy selvästi kuivattava ja tummentava vaikutus. Oma kokemukseni siis on, että kyllä lääkkeet tummentaa silmienympärystää ihan näkyvästi. Tummenus ei tule heti, vaan parin vuoden käytön jälkeen ja se on punakkaa tummuutta. Lääkkeet ja kostutustipat kuivattaa silmienympärystää myös.
    Oikein hyvä tehohoito kuiville luomille on Skin Hydrating Booster ( 94€, nyt 72€), joka on nyt tarjouksessa. Se on erittäin kosteuttava tehoseerumi kasvoille ja silmienympärille aamuin ja illoin. Sen päälle suosittelen Multivitamin Power Firm silmänymp.voiteen.

    Inkeri

    VastaaPoista
  7. Anonyymi17:27

    Täytyy joskus kokeilla tuota värivoidetta.
    Minullakin on tummat silmänympärykset ja koska olen muuten vaalea, ne erottuvat kyllä hyvin silmien yläpuolella ruskeana. Esim. äidilläni (eikä isälläni) ei ollut sitä ongelmaa lainkaan joten minun tapauksessa se ei ole perinnöllistä. Olen nähnyt myös monilla muilla ikäisilläni naisilla tummat silmänympärykset.
    Nuorena väsymys tai unenpuute ei näkynyt ihossa, mutta sen jälkeen kun täytin 45, yhdenkin illan valvominen näkyy ihan selvästi koko kasvoilla seuraavana päivänä.
    Juon vettä vähintään 1 litran päivässä ja yritän syödä monipuolisesti.
    Silmäluomet ovat vähemmän ruskeat seuraavana päivänä jos menen aikaisin nukkumaan, noin klo 21.00 - 21.30. Toisin sanoen elämäntavoilla on jonkin verran vaikutusta siihen.

    VastaaPoista