tiistai 25. maaliskuuta 2014

Vitamiinien vaikutus ihoon

Hyvin moni kosmeettinen aine sisältää vitamiineja, niin myös Dermalogica. Puhun myös usein hoitojen yhteydessä vitamiinien vaikutuksesta, koska niitä käytetään hoidoissa. Selvennän nyt heti, että vitamiinit ei imeydy ihon läpi elimistöön kosmeettisista aineista. Kosmetiikka ei saa imeytyä ihon kerroksista verinahkaan, tai siitä eteenpäin. Voiteessa olevalla vitamiinilla ei ole mitään tekemistä vitamiinien muulla vaikutuksella ihmiseen. Eikä syödyllä vitamiinilla ole samoja vaikutuksia ihoon, kuin voiteessa olevalla vitamiinilla. A- vitamiini on yhdeltä vaikutukseltaa kuoriva, mutta vaikka kuinka söisit A-vitamiinia kuorivaa vaikutusta ei synny. Tämä täytyy pitää mielessä, että syömisellä ja kosmetiikalla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

A-vitamiini on erilaisten retinolijohdannaisten perusaine ja se on kuoriva ja uudistava vaikutukseltaan. Yleensä A-vitamiinia sisältävät voiteet on tarkoitettu vanhenevalle iholle, tai sitten nuorelle acneiholle. A-vitamiini on hyvin tehokasta, mutta myös herkistävää ja puhdasta A-vitamiinia ei Dermalogicassa sen takia ole. A-vitamiinia sisältävää voidetta ei yleensä suositella kesäaikaa, koska se saattaa herkistää ihoa UV-säteilylle. C-vitamiinia Dermalogicassa käytetään hyvin paljon ja itse suosin sitä kovasti hoidoissa varsinkin kesäaikaan. C-vitamiini on tehokkain iholle imeytyvistä antioksidanttisista aineista ja antioksidantit ovat tärkeitä aineita iholle. Antioksidantit korjaa UV-säteilyn aiheuttamaa ihon vanhenemisprosessia. UV-säteily kiihdyttää ihossa vapaiden happiradikaalientsyymien toimintaa ja nämä entsyymit aiheuttaa ihon ohentumisen ja veltostumisen. C-vitamiini on lyhyesti sanottuna vasta-aine UV-säteilyn vanhentavalle vaikutukselle.

B-vitamiini on myös ihan erinomainen ihovitamiini. Se nopeuttaa ihosolukon uudistumista ja sillä on parantava vaikutus. B-vitamiini nopeuttaa haavojen ja muiden ihovaurioiden parantumista ja vahvistaa ohentunutta ihoa. Monessa Dermalogican tuotteessa on multivitamiiniyhdiste, jossa on kaikkia näitä vitamiineja yhdessä. Monen tuotteen nimessäkin on tuo multivitamiini sana, niin kuin esimerkiksi suositussa Multivitamin Power Recovery Masquessa. Kuitenkaan pelkät vitamiinit eivät yksinään auta, vaan tuotteiden raaka-aineet pitää olla sellaisessa tasapainossa, että ne tukee toinen toisensa vaikutusta. 

2 kommenttia:

  1. Voivatko jotkut puutostilat kuitenkin näkyä ihossa? Minulla todettiin rauta-anemia helmikuussa ja ihoni on todella paljon paremmassa kunnossa nyt kun hemoglobiini on taas noussut. Vai onko vain useiden sattumien yhdistelmä?

    VastaaPoista
  2. Ihossa ei ole mitään erityisiä merkkejä joista voisi päätellä, että kyse on anemiasta, tai jostain puutostilasta. Iho voi mennä epätasapainoon, mutta ihan samat reaktio tulee stressistä. Yleisimmin iho reagoi henkiseen olotilaan, kuin fyysisiin muutoksiin.

    Inkeri

    VastaaPoista