keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Kohtele ihoasi lempeästi

Yleensä ihminen kohtelee itseään henkisesti ja fyysisesti julmemmin, kuin muita. Ihmettelen usein miten vähän jotkut asiakkaat ovat kiinnostuneita omasta hyvinvoinnistaan. Eniten tästä turhauduin 90-luvulla, kun vielä tein jalkahoitoja. Oli hyvin vaikeaa motivoida ihmistä lähtemään lääkäriin, vaikka nilkassa oli iso, märkivä säärihaava. Oikeastaan monen kohdalla vasta kipu ajaa hoitamaan itseään.

Nyt kasvohoitojen kohdalla näen sen miten paljon arpia tulee kasvoihin omasta "ihonpuhdistuksesta". Suomalaisilla on lähes pakkomielteinen suhde puhtauteen ja monen mielestä ainoa tapa puhdistaa iho on puristella se verille. Monelle ihmiselle joilla on ollut teininä rasvainen iho on jäänyt tapa puristella ihoaan oikein kunnolla, vaikka saunareissun jälkeen. Yli kolmekymppisenä ihon pinta on kuivunut eikä finnejä enää tule, mutta pelkästä puristelun ilosta rutistellaan ihoa. Tämä kaikki on ihan turhaa ja tuottaa iholle enemmän haittaa, kun hyötyä. Ei hilseilyn tukkimat huokoset muuta tee, kun tulehtuvat puristelun myötä. Näen usein uusilla asiakkailla esimerkiksi leuassa ihan voimakkaasti arpeutunutta ja paksuuntunutta ihoa, kun sitä on vuosikausia revitty. Iho alka suojautumaan ulkoista hankausta vastaan ja tapahtuu samaa, kuin kantapäissä eli iho paksunee ja kovettuu. Yleensä joudun perustelemaan pitkään ja perusteellisesti usean hoitokerran aikana, että puristelu vaurioittaa ihoa. Myönnän sen olevan hyvin turhauttavaa.

Silloin, kun tulee tunne, että ihoa pitäisi jotenkin kirkastaa ja puhdistaa kannattaa otta kuorinta-aine esiin. Kaikille ihoille tehokas puhdistaja on Multivitamin Thermofoliant (75ml, 81€), joka sulattaa tukkeumia, mustapäitä ja kuollutta solukko. Tämä kuorinta on nopea käyttää, koska sen vaikutusaika on pari minuuttia. Geelimäinen voide levitetään puhdistetulle ja kuivatulle iholle, muista myös kaula. Odota pari minuuttia ja kostuta sormet veteen ja hiero kasvoja minuutin verran. Veden vaikutuksesta aine saa lämpöreaktion joka tehostaa kuorinta-aineen vaikutusta. Lämpö tuntuu hyvin lievänä kuumotuslehahduksena, mitä ei juurikaan huomaa. Tämä lämpövaikutus on Dermalogicn patentoima fysiologinen keino nopeuttaa kuorinnan vaikutusta. Sen jälkeen kuorinta-aine huuhdellaan hyvin vedellä pois. Tätä kuorintaa suosittelen 2-3 viikossa käytettäväksi. Kokeile edes pari kuukautta miten ihosi reagoi, jos lopetatkin kotipuristelut ja käytätkin sen sijalta hyvää kuorinta-ainetta.

4 kommenttia:

  1. Hei minun on pakko kysyä, kun olen tätä Thermofolianttia kokeillut, että sopiiko se couperosalle? Se tuntui vain niin karhealle juuri nenän ja poskien seudulla, jossa iho on herkkä couperosan takia.

    VastaaPoista
  2. Kyllä se sopii couperosaiholle. Olen keskustellut siitä useamman asiakkaan ja kollegan kanssa ja on osoittautunut käytännössä, että se rauhoittaa punoituksia ja couperosaa.
    Se tuntuu iholle levitettäessä hyvinkin karhealta, mutta ne rakeet sulaa tosi nopeasti. Sen mekaanisen osan ei ole tarkoituskaan vaikuttaa iholle, vaan se aine joka vapautuu rakeisuudesta sulattaa kuolleen solukon. Suosittelisin Multivitamin Thermofoliant kuorintaa couperosaiholle 1-2 kertaa viikossa.
    Inkeri

    VastaaPoista
  3. Anonyymi18:46

    Minusta tuo Multivitamin thermofoliant on ollut ihan liian mieto omalle naamalleni. Olen yrittänyt sekoittaa siihen joukkoon merisuolaa, että saisin jotain hankaavaa vaikutusta. Ehkä se on auttanutkin. Kyllähän sillä hilseily pysyy poissa, mutta ei se miltään tunnu.

    VastaaPoista
  4. Multivitamin Thermofoliant on varmaan tehnyt tehtävänsä, jos kerran hilseily pysyy pois. Nykyiset kuorinta-aineet eivät enää tunnu karkeilta, koska mekaanista kuorivuutta on vähemmän ja tuote sulattaa pois epäpuhtaudet ja hilseilyn.
    Merisuolaa ei kannata lisätä kosmetiikan joukkoon koska siitä ei ole mitään hyötyä. PÄInvastoin se muuttaa tuotteen ph:ta ja voi muuttaa sen vaikutuksia. Koskaan ei kannata ruoka-aineita sekoittaa kosmetiikan joukkoon.

    Inkeri

    VastaaPoista