torstai 27. maaliskuuta 2014

Kevät on ihottumien aikaa

Yleensä keväisin iho on altis monenlaisille herkistymille ja ihoreaktioille. Tyypillisin on ruusufinni, joka yleensä puhkeaa kevätauringon, ahavoittavan tuulen ja katupölyn yhteisvaikutuksesta. Atooppinen iho alkaa usein oireilla pahiten juuri keväällä, kun pitkä talvi on jo takana.

Tänä keväänä asiakkailla on selvästi aikaisempaa enemmän erilaisia ihottumia ja herkistymisiä. Suurimpana syynä pitäisin aikaisin alkanutta pyöräilysäätä, voimakasta tuulta ja katupölyä. Katupöly voimakkaan tuulen kanssa ja vielä vauhdikkaassa pyöräilyssä on kuin hiekkapuhallus iholle. Talven jälkeen iho on kuiva ja altis herkistymisille ja ohuemmille alueille, kuten silmäluomille ja kaulalle syntyy helposti ärsytysihottumaa. Tällainen ihottuma kutisee, punoittaa ja iho hilseilee eli on kaiken kaikkiaan hyvin kurja. Yleensä ihottuma iskee ensimmäistä kertaa yli nelikymppisenä, kun iän myötä ihon oma kosteus-ja rasvavaippa heikkenee. Ihottumatkin siis liittyy näihin vaihdevuosiin ja estrogeenin vähenemiseen.

Suurin osa asiakkaista hakee syytä allergioista, tai jostain sisäsyntyisestä asiasta. Minä taas etsin aina ensin syitä ihomuutoksiin ulkoapäin tulevista vaikutuksista. Pääsääntöisesti kasvojen alueen ihottumat valtaosin syntyy ulkoisista tekijöistä. Yleensä ei tarvitse etsiä mitään raflaavaa yhtä äkkistä allergiaa, vaan satunnainen herkistymisihottuma tulee melkein kaikille kerran elämässä. Ellei ihottuma tarvitse vielä lääkärin hoitoa, niin toivoisin, että asiakkaat tulisivat näyttämään ihottumaa meille. Moni kääntyy apteekin puoleen ja sekin toimii, jos haluaa ostaa lääkevoiteita. Kosmetiikassa taas Dermalogica on moni verroin tehokkaampaa ja turvallisempaa, kuin apteekissa myytävä kosmetiikka. Näen usein, että ihottuma vaan pahenee, kun ärsytysihottumaa yritetään hoitaa kosmetiikalla, jossa on hajusteita, tai mineraalirasvoja. Varsinkin asiakas, jonka iho on jo tottunut hyvä laatuiseen Dermalogicaan reagoi voimakkaasti kosmetiikan haitta-aineisiin. Tullessanne meille hakemaan apua voimme ensin antaa näytepakkauksia eikä mitään tarvitse ostaa heti. Meiltä myös löytyy paljon konsteja joilla voi rauhoittaa ihottumaista ihoa. Tietenkään ei kasvohoitoja voi tehdä, mutta usein sopiva kosteuttava ja rauhoittava voide parantaa tilannetta.

Myös virukset voivat aiheuttaa nokkosrokkoreaktion. Se on lääkärin hoidettava asia, koska voimakas nokkosrokko saattaa turvottaa hengityselimet. Moni saa tällaisen viruksen aiheuttaman nokkosrokon etelän natkan jälkeen, koska UV-säteily voimistaa virusten toimintaa. Näin käy myös flunssaviruksille ja siksi etelän loman jälkeen moni onkin nuhakuumeessa. Pahasta nokkosrokosta toipuminen vie yleensä useamman viikon, koska koko ihottumasolukko kuoriutuu pois. Iho hilseilee pari viikkoa hyvin voimakkaasti, mutta sitä ei kannata kuoria, vaan kosteuttaa reippaasti. 

2 kommenttia:

  1. Anonyymi10:09

    Tuo ruusufinni puhkeaa minulla tosiaan jokainen vuosi ja pahinta aikaa minulle tammi-maaliskuu eli pakkaset ja lauhtuva keli yhdistettynä katupölyyn eli suuret lämpötilavaihtelut ja talven pakkaskelit laukausevat ruusifinnin. Lääkekuuri yhdistettynä lääkevoiteeseen (jota käytän pahimpana kautena öisin) tehoaa hyvin ja ehdottomasti laadukkaat Dermalogican tuotteet (erityisesti kaikki Calming sarjan tuotteet ruusifinniaikaan) rauhoittavat ihoa ja meikkikin pysyy siistinä. Nyt on toivottavasti jo takana ruusufinni tältä keväältä ja olen jo palannut muihinkin kuin Calming sarjan tuotteisiin Dermalogican osalta. Tosin herkkäsilmäisenä UltraSmoothing Eye Serum jää ikuiseen käyttöön, se on vain niin ihana ja ainut silmänympärystuote, joka ei itketä. Asiasta toiseen minua on aina kiinnostanut seerumeissa se, että niitähän voi laittaa usein joko paikallisesti tai sitten koko kasvoille niin olen varmaan vähän hölmö, mutta jos tuotetta laittaa paikallisesti ja sitten sen päälle kosteusvoiteen, niin eikö seerumi "liukene" voiteen mukana pois siitä mihin se on laitettu? Eli jos esim käyttää ChromaWhite sarjan C-12 Concentrate seerumia paikallisesti ja sitten laittaa kosteusvoiteen, niin jäähän seerumia siihen kohtaan johon on laitettu vai meneekö kosteusvoiteen mukana muuallekin ja näin ollen itse pigmenttikohtaan johon on tarkoitettu ei sitten jäisi sitten tuotetta niin kuin oli tarkoitettu. Onko muuten tuo C-12 Concentrate tulossa tarjoustuotteeksi nyt keväällä? Jos saa meinaan toivoa tarjoustuotteita (jos olet laittamassa maaliskuun jälkeen kesälle tarjoustuotteita) niin tuo olisi kiva jos sen saisi tarjoushinnalla. En muista että olisi aikaisemmin ollut ja on todella loistava seerumi ja kun yhdistää vielä 30 tai 50 suojakertoimen tuotteisiin niin on todella hyvä kevät ja kesäiholle.

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva, kun kerrot omista kokemuksistasi . Se on parasta antia tässä blogissa, kun asiakkaat itse kertovat omista kokemuksistaan.
    Seerumin ja voiteen imeytymisessä ja molekyylirakenteessa on suuri ero. Tässä ihokerroksessa johon kosmeettiset aineet saavat imeytyä on 4-5 solukerrosta, ihon paksuudesta riippuen. Seerumi ohittaa päälimmäiset kerrokset ja imeytyy alimpiinkerroksiin. Seerumi imeytyy yleensä tosi nopeasti eikä jätä mitään suojaa ihon pintaan. Sen päälle, kun laitetaan voide, niin se taas imeytyy pariin päälimmäiseen kerrokseen. Seerumi kyllä pysyy siinä kohdin, mihin se on levitetty ja ehkä hyvin pienessä määrin levittyy voiteen mukana muualle. Sen takia kosmetiikassa on olemassa näitä seerumeja ja voiteita, koska ne imeytyvät eri solukerroksiin.
    Kiitos tuosta tarjoustuotevinkistä. Valitettavasti se ei ole näissä huhti-toukokuun tarjouksissa, mutta yritetään saada se myöhemmin kesällä.
    Uudet tarjoukset julkaisen ihan näinä päivinä.

    Inkeri

    VastaaPoista