perjantai 31. tammikuuta 2014

Näin flunssa vaikuttaa ihoon

Hämeenlinnassa taitaa olla menossa flunssaepidemia, koska meille tulee paljon ajanvarauksen siirtoja sairastumisen takia. Nyt kannattaa kysyä peruutusaikoja, koska kerrankin meille saattaa päästä heti seuraavana päivänä. Flunssa on kaikille tuttu tauti ja lähes jokainen sairastaa sen vuosittain. Se vaikuttaa ihoon todella paljon ja ihonhoidossa sairaus pitää huomioida.

Silloin, kun flussa on oikein kova ja kuume kaataa petiin iho kuivuu todella paljon. Siihen on useampikin syy. Kun kuume nousee ja laskee ihminen hikoilee ja palelee vuoron perään. Hikoiluvaiheessa ihminen haihduttaa myös ihonkosteutta, kun elimistö pyrkii tasoittamaan kuumetta. Hiki huuhtelee iholta kaiken omankin kosteuden pois ja sekin aiheuttaa kuivuutta ja kireyttä ihon pintaan. Ihonhoito stoppaa tyystin sairauden sattuessa ja pesut ja kosteutus saattaa jäädä moneksi päivää. Nuha ja niistäminen rohduttaa nenänaluetta ja huulia ja jos poskionteloissa on tulehdusta sekin vaikuttaa ihoon. Ongelmia tulee siis monelta taholta.

Silloin, kun kyse on rasvoittuvasta näppyläisestä ihosta myös epäpuhtaudet lisääntyy flunssan takia. Tuo pesun puute ja hoitamattomuus kerää ihoon tukkoisuutta, joka lisää finnien syntyä. Toisaalta, kun iho on oikein kuiva se tukkeutuu helpommin. Kuumeen tuomat hikiaallot lisää talineritystä ja näppyjä. Lääkkeet muuttavat ihon bakteerikantaa ja tulehdusta aiheuttavat bakteerit pääsevät kunnolla leviämään ja tekemään tulehtuneita finnejä.

Kaikista parasta olisi päästä aika pian sairauden jälkeen kasvohoitoon. Kukaan ei jaksa ajatella ihonhoitoa kipeänä ja siitä on turha stressata, ihon voi hoitaa sitten jälkikäteen. Kuorintaa kannattaa käyttää oikein kuurina sairauden jälkeen. Multivitamin Thermofoliant kuorinta kolmena iltana peräjälkeen ja sitten naamio Multivitamin Power Recovery Masque on tosi hyvä yhdistelmä. Niillä saa ihon nopeasti uudistumaan. Skin Hydrating Booster on myös hyvä apu lisäämään kosteuttaja ja se toimii myös rasvoittuvan ihon virkistäjänä flunsan jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Pseudoefedriini, eli Duact, tyhjentää poskiontelot ja kuivattaa todella paljon nenän limakalvoja. Saa ainakin minun kasvot näyttämään todella nuupahtaneelta. Ja suun kautta hengittäminen saa huulet ja suupielet halkeilemaan. Että kyllä se flunssa vaikuttaa ihoon kuin joku vakavampikin tauti.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi00:11

    Sairastan ainakin kerran vuodessa kunnon räkätaudin, kuumeineen ja melkein aina menee pari, kolme antibioottikuuria ennen, kun palaan elävien kirjoihin. Ihoni suorastaan räjähtää sinä aikana, koska olen muutenkin atooppisuuteen taipuvainen. Ilman Skin Hydrating Boosteria ja Antioxidant Hydramistiä en selviäisi. Suihkuttelen hoitosuihketta pitkin päivää, jos olen petipotilas ja jaksan sen tehdä. Samoin laitan Hydrating boosteria, vaikka en ole pesulla jaksanut käydäkään. Ne estävät pahimman ihottuman ja tietysti yritän päästä teille aina heti toivuttuani, koska tilanne ei kunnolla parane ennen kasvohoitoa.

    VastaaPoista