keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uusi vuosi, uudet tuulet

Vuosi on taas vaihtunut ja on uudenvuodenlupausten aika. Vuodet menee todella vauhdilla, nyt ymmärrän mummoni jutut, että iän myötä aika kuluu aina vaan nopeammin. Alan huomata sen ihan omakohtaisesti. Kohta ollaan keväässä, muutaman viikon kuluttua päivät alkaa valoistua jo selvästi. Pian ollaankin pääsiäisessä ja sitten on vappu ja juhannus.

Viime vuonna muistan luvanneeni pitää itsestäni parempaa huolta. Olenkin sen aika hyvin toteuttanut. Olen käynyt hierojalla, fysikaalisessa hoidossa, hammaslääkärissä ja kylpylässä uimassa. Henkistä virkistymistä olen saanut ystävien kanssa pidetyistä kulttuuripäivistä, teatterista ja baletista. Ellen saa hengen ravintoa en pysy elossa, enkä varsinkaan työkykyisenä. Oma työni on sen verran vaativaa pitkien työpäivien takia, että minun pitää olla hyvässä kunnossa. Pienyrittäjän elämä on nyt vaan sellaista ja sitä vastaan on turha potkia. En tunne ketään yrittäjää joka selviää kahdeksan tunnin työpäivällä. Itse en halua nääntyä työhöni, enkä tehdä työtäni huonosti ja väsyneenä. Siksi taas teenkin uudenvuodenlupauksen siitä, että pidän kiinni tuosta viime vuotisesta lupauksesta. Teen listan teattereista ja muista esityksistä mihin haluan kevään aikana mennä ja varaan liput heti. Samoin pitää sopia ystävättärieni kanssa milloin teemme näitä taidemuseoretkiä lähikaupunkeihin.

Toivoisin myös, että te lukijat ja asiakkaani saisitte itsellenne enemmän aikaa, koska sitten taas jaksaa hoitaa muita. Suurin osa naisista vetää aika raskasta taakkaa, koska monella on työn lisäksi muita huolehdittavia. Lähes kaikki asiakkaani huolehtii ja auttaa joko lapsiaan, tai lapsenlapsiaan, tai sitten omia vanhempiaan. Nimenomaan vanhusten hoidon kohdalla on monella todella suuria huolia. Hyvin moni viisi- kuusikymppinen asiakkaani kantaa vastuuta yhdeksänkymppisten vanhempiensa, tai appivanhempiensa hoidosta. Samalla pitäisi hoitaa työelämä täysillä ettei voitaisi sanoa vanhenevien naisten olevan, vain tiellä työelämässä. Moni haluaisi vielä viettää aikaansa lastenlasten kanssa, mutta aina voimavarat ei riitä.

Kannattaakin pysähtyä ja miettiä mikä on itse kullekin se kanava mikä voimaannuttaa. Toisille se on liikunta ja urheilu, toisille teatteri, lukeminen ja matkailu, niin kuin minulle. Kun keksii sen oman juttunsa siitä pitää pitää kiinni kynsin, hampain. Ellei itse pidä tiukasti puoliaan ja ota omaa aikaa ei sitä takuulla saakkaan. Kasvohoidot ovat hyvä tapa pitää yllä hyvinvointiaan. Kiireisen elämän keskellä tuntuu hyvältä, että tietää olevansa huoliteltu. Valitettavasti myös työelämän takia ei saa päästää itseään rapistumaan, koska me viisikymppiä ylittäneet naiset ei olla kovin suosittuja työmarkkinoilla. Ihan itsensäkin ja oman mielihyvänkin takia kannattaa itseään hoitaa, se ei ole paljon jos uhraa itselleen pari tuntia kerran kuussa. Kasvohoito maksaa saman verran, kuin yksi ravintolailta ja kasvohoidosta on takuulla suurempi mielihyvä. Tosin ei ystävienkään tapaamista ja hyvää ruokaa pidä väheksyä.

Toivon, että mietitte näin vuoden alussa mikä juuri teille itsellenne on parasta. Sen jälkeen raivatkaa sille aikaa ja sovittakaa se jo valmiiksi almanakkaanne.

Onnellista ja elämän iloista uutta vuotta 2014!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti