tiistai 23. joulukuuta 2014

Talvista ihonhoitoa voi verrata kerrospukeutumiseen

Aika usein käytän tätä kerrospukeutuminen termiä, kun perustelen miksi iholle laitetaan monta tuotetta päällekäin. Yksinkertaisesti monta ohutta kerrosta ihonhoitoaineita tehoaa paljon paremmin, kuin yksi paksu rasva. Näinhän on talvipukeutumisessakin, että monta ohutta vaatekertaa päällekäin lämmittää paremmin, kuin yksi paksu villapaita.

Tehokkaassa ihonhoidossa näin talvella suosittelisin kolmea eri tuotetta päällekäin.  Yhdessä voiteessa ei voi olla kovinkaan montaa vaikutusainetta ja huomattavasti parempi tulos saadaan, kun käytetään täsmätuotetta eri iho-ongelmiin. Tehotippa levitetään aina iholle ensimmäisenä ja sen tarkoitus on imeytyä syvälle ihon alimpaan solukerrokseen suoraan verinahan päälle. Esimerkiksi supertehokas Multivitamin Power Serum (110€) vaikuttaa kiinteyttävästi ihon kimmosäikeisiin. Se estää kollageeni-ja elastiinisäikeiden katkeilua ja veltostumista ja sen vaikutuksesta iho pysyy napakkana ja kimmoisampana. Tehotipan jälkeen laitetaan voide ja Dermalogican suosituin voide on Intensive Moisture Balance ( TÄHTITARJOUS 69€, 100 ml 85€, 50 ml 59€) joka sisältää todella runsaasti kosteutta. Tämä voide sitoo myös ihon omaa kosteutta ettei se pääse haihtumaan kuivaan ilmastoon.

Päällimmäinen tuote on Barrier Repair (30 ml,62€), joka on talvitakki iholle. Barrier Repair sulaa ihon omaan kosteus-ja rasvavaippaan, joka ihon pinnalla suojaa kaikelta ulkoiselta rasitukselta ja estää myös kosteuden haihtumista. Nämä kolme tuotetta vaikuttaa jokainen eri tavalla ja kaikkien tehtävä on tärkeä. Nämä kaikki kolme vaikutusta voitaisiin myös ympätä yhteen voiteeseen, mutta voidepohjaan ei voi laittaa määrättömästi raaka-aineita. Jokaisen vaikutus jäisi korkeintaan neljäsosaan ja siitä huolimatta voiteesta tulisi paksu ja huonosti imeytyvä. Kolme eri tuotetta ei tule juurikaan kalliimmaksi, kun jokaista tarvitaan, vaan ohut kerros. Talvella näiden useamman tuotteen käyttö päällekäin on erityisen tärkeää, koska Suomen rasittava ilmasto saa iho-ongelmat esiin viimeistään tässä jouluntienoilla. 

1 kommentti:

  1. Kerron vielä ohjeeksi, että tuotteita päällekäin laitettaessa ei tarvitse erikseen odotella toisen imeytymistä, vaan ne voi suoraan levittää peräjälkeen.

    Inkeri

    VastaaPoista