lauantai 23. syyskuuta 2017

Kasvohoidolla voi torjua masennusta

Taas on edessä syksyn pimeät illat ja marraskuun räntäsateet jotka aiheuttavat masennusta monelle suomalaiselle. Erilaiset elämän tilanteet aiheuttaa myös masennusta ja alakuloa. Kasvohoito on positiivinen tapahtuma joka tuo iloa elämään ja virkistää lievää masennusta. En tietenkään tarkoita, että kasvohoito olisi lääke syvään masennukseen.

Kasvohoito virkistää ja rentouttaa

Pitäisi ehkä kirjoittaa tuo otsikko toisin päin. Ensin kasvohoito rentouttaa ja tekee autuaa raukeuden, mutta kun siitä selviää on taas uusi ihminen. Olen parin viikon sisällä jutellut useamman asiakkaan kanssa masennuksesta ja alakulosta ja moni hiukan pelkääkin marraskuun synkkyyttä ja sen masentavuutta. Varsinkin sellaiset joilla on jokin uusi elämän vaihe menossa. Minulla on useampia asiakkaita jotka asuvat yksin ja ovat jo eläkkeellä. Moni on jäänyt hiljattain leskeksi ja yksin oloon pitää totutella. He sanovat säännöllisen kasvohoidon, kampaajan ja hieronnan tuovan piristystä elämään. Aika usein leskeksi jäänyt, tai jonkun muun surun kokenut saa läheisiltään lahjakortin kasvohoitoon. Siinä on paljonkin ideaa ja yleensä se koetaan hyväksi lahjaksi. Omaan ulkonäköön panostaminen on elämän merkki ja jo uuden alkua. Ellei vielä jaksa ulkonäköä ajatella se on katkaisu suruun ja arkeen. Monille kasvohoito on maailman paras tapa rentoutua. Sen voin itsekin allekirjoittaa, koska mikään ei ole niin mukavaa, kun maata lämpimissä vällyissä ja nauttia Marin käsittelystä. 

Hoidoissa käynti lievittää yksinäisyyttä

Muutama päivä sitten julkaistiin tutkimus jonka mukaan ikääntyvät kokevat yksinäisyyden elämänsä hankalimpana asiana. Siinä vaiheessa, kun vielä itse jaksaa liikkua erilaisissa hoidoissa käynti tuo myös ihmiskontakteja ja saa lähtemään kotoa ulos. Vuosien aikana olen käynyt lukemattomia syvällisiäkin keskusteluja tuttujen asiakkaiden kanssa ja moni yksin asuva sanoo niitä erittäin tärkeiksi itselleen. Minä olen kyllä valmis keskustelemaan aivan kaikesta, koska toisten ihmisten ajatukset kiinnostavat minua kovasti. Jos niillä keskusteluilla voi lievittää vielä jonkun alakuloa aina parempi. Kannustankin lähtemään kasvohoitoon, jos tietää syysmasennuksen iskevän. Samalla, kun mieli virkistyy myös ihon tilanne kohentuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti