maanantai 18. syyskuuta 2017

Sisälämmitys tuntuu ihossa

Luulisi, että nyt on ollut niin sateinen syksy ettei sisäilmakaan heti kuivuisi. Olen kuitenkin jo pari viikkoa huomannut vakioasiakkailla kasvohoidoissa, että ihon pinta on kuivumaan päin. Asiakkaat itsekin kertovat kiristyksen tunteesta pesun jälkeen. Olen selvästi huomannut, että karrostaloissa asuvat alkavat puhua aikaisemmin kuivumisesta kuin omakotitalon asukkaat. Ilmeisesti kerrostaloissa lämmitys kuivattaa sisäilman nopeammin. Suurin ongelma on isoissa toimistoissa ja laitoksissa joissa on koneelliset ilmastoinnit. Siellä sisäilma kuivattaa silmät, nenän limakalvot ja ihon pinnan.

Lisää kosteutta ihonhoitoon

Moni kysyy pitäisi olla kotona täyteläisempi hoitovoide, mutta se ei ole paras ratkaisu. Ennemmin kannattaa ostaa tehotippa joka tuo lisää kosteutta ja suojaa. Kasvohoito kannattaa myös tehdä tässä vaiheessa ennen kuin iho ehtii kuivahtaa liikaa. Ellei kesällä ole kuorinut säännöllisesti kannattaa sekin ottaa kotihoito-ohjelmaan. Yli nelikymppiselle suosittelen uudempaa Daily Superfoliant (96€) kuorintajauhetta ja nuoremmille Daily Microfoliantia (76€). Kuorinta sulattaa kuivuneen hilseilykerroksen pois ja kosteuttavat aineet imeytyvät paremmin. Hyvä tehotippa kuivuutta vastaan on Skin Hydrating Booster (99€) joka sopii myös silmien ympärille. Siinä vaiheessa, kun käyttöön tulee silmätipat kannattaa tehostaa myös silmänympärysihon hoitoa, koska silmätippojen käyttö kuivattaa ja rasittaa ohutta silmänympärysihoa. 

Phyto Replenish Oil suojaa ulkoiselta rasitukselta

Muutaman viikon päästä voi olla jo pakkasaamuja ja työmatkakävelijät ja pyöräilijät tarvitsee enemmän suojaa. Jos kuulut tähän ryhmään, että liikut talvella paljon ulkona kannattaa ostaa Phyto Replenish Oil (100€) ja sen kanssa Barrier Repair (66€). Tuo Phyto Replenish Oil tuli myyntiin viime talvena ja se osoittautui erinomaiseksi suojaksi Suomen talvisäätä vastaan. Sen tarkoitus on vahvistaa ihon omaa suojakerrosta ulkoista rasitusta vastaan ja sen hyvä vaikutus tuli jo viime talvena todistettua. Iho alkaa aikaisemmin kuivua myös niillä jotka tekevät työtä tietokonepäätteillä koko ajan. Päätteen ympärillä pyörii kaikki pöly ja lämpö on suurempaa ja nämä rasittavat ihoakin. Siihenkin hyvä suojaava vaikutus on Phyto Replenish Oil tehotippa tai Barrier Repair suojavoide. Rasvoittuvalle ja sekaiholle suojaksi sopii tuo Barrier Repair tai SkinPerfect Primer sk 30 meikinpohjustusvoide. Kuivalle iholle suosittelen päiväksi nuo tehotipat, hyvän kosteusvoiteen ja vielä niiden päälle Barrier Repairin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti