perjantai 21. lokakuuta 2011

Harmille tuli harmia

Moneen kertaan olen jutellut asiakkaiden kanssa miten hyvä juttu on ,kun Hattulassa on eläinsairaala joka on auki ympäri vuorokauden. Nyt sitten sekin paikka tuli kokeiltua ja kiitollisuus on suuri, kun löytyi apua.

Aina, kun sattuu jotain ongelmaa meidän kissojen kanssa tuntuu, että on viikonloppu tai aamuyö. Niin nytkin, sunnuntaina jouduimme illalla lähtemään äitini Harmi-kissaa kuskaamaan eläinlääkärille. Harmi on kaksikymmentävuotta vanha herrasmies ja hänen toinen silmänsä on ollut sokea jo pari vuotta. Siihen tuli kaihi parisen vuotta sitten ja pikkuhiljaa siitä tuli vaan musta pallo, joka ei kuitenkaan Harmia mitenkään häirinnyt. Sovimme aikoinaan Tervakosken Helmi eläinlääkäriaseman lääkärin kanssa ettei sille tehdä mitään, kun se ei mitenkään vaivannut ja emme haluneet vanhaa kissaa rasittaa nukutuksella. Harmi pärjäsi yhdellä silmällä ihan hyvin, mitään muutosta ei huomattu.

Sitten sunnuntai iltana, kun Harmi tuli sisään silmä oli ihan veristä massaa ja se oli tosi pahan näköinen. Myönnän, että sen katsominenkin teki jo pahaa, kun näytti, että kaikki töhkät valuu sieltä uloa. Onneksi kissa itse oli rauhallinen, ihan kuin se ei olisi ollut kipeä ollenkaan. Eipä siinä sitten muuta, kun Harmi kantokoppaan ja suunnattiin Hattulan Vethausiin.

Onneksi hätä ei ollutkaan niin suuri, kun alunperin näytti, lääkäri sanoi, että ilmeisesti Harmi ei tunne mitään kipua siinä ja pärjää kipulääkkeen ja antibiootin avulla yön yli ja maanantaina leikataan. Otimme taas kissan kainaloon ja palasimme kotiin ja täytyy ihan ihmetellä miten rauhallisesti Harmi-herra käyttäytyi ei edes autossa itkenyt, tai oksentanut. Toisaalta Harmi oli ainoa joka pysyi rauhallisena koko porukasta meidän talon ihmiset olemme niin sitoutuneita kissoihimme, että pienikin ongelma niillä aiheuttaa suuren surun.

Nyt Harmi on leikattu ja toipunutkin pari päivää ja kaikki meni hyvin. Parikymppinen katti todettiin erittäin hyvä kuntoiseksi, lihakset on vahvat ja sydän vahva ja totta onkin ettei Harmista näe vielä päältäpäin miten iäkäs hän on. Toista on jo äitini 21v. Räppä joka on jo aivan selvästi laihtunut ja karva on epäsiisti ja harmaankirjava, tosin hänkin on vielä pirteä ja näkö ja kuulo toimii hyvin.

Eläinten omistajille on suuri helpotus, kun tälläkin alueella on eläinlääkärin apua saatavilla mihin vuorokauden aikaan tahansa ja myös pyhäpäivinä.

1 kommentti:

  1. Anonyymi07:40

    Who knew that ELASA EATOR was MIA FARROW?
    RICKY the GREYHOUND,did.
    Who knew UTAH gun- runned with OLIVER NORTH and CONNIE MACK?
    BILLY BOO 222- STING- HANSEN- TEXAS U.
    Who knew that QUETTO and the UK were involved?
    ANN COULTER- CHERYL LADD- MARGARET CHO.
    AK'S- HEROIN- CHILD - SMUGGLING....
    All under the MAD HATTER of CALIZ - QUEEN ELIZABETH.

    VastaaPoista