maanantai 31. lokakuuta 2011

Kauraa ihonhoitoon

Varmaan asiakkaat jotka ovat käyneet kasvohoidossa parin viime viikon aikana ovat huomanneet, että olen siirtynyt kauranaamioon. Dermalogican Colloidal Oatmasque on parasta mitä tiedän talven kuivattamalle iholle. Kaura on ehdottoman upea raaka-aine monessa suhteessa, sekä syötynä, että ulkoisesti.

Yleensä kasvohoidon yhteydessä kerron hiukan tuotteista ja raaka-aineista joita käytän, yritän kuitenkin hillitä itseäni, koska olen todella innostunut raaka-aineiden vaikutuksista. Dermalogica on siksi aivan loistava ihonhoitomenetelmä, koska voin itse sekoittaa tarvitsemani tuotteet. Suurin osa kosmetologeista pitää tätä työläänä, mutta minulle ja Marille se on työmme perusta. Näin saamme aina tilanteen mukaisen tuotteen, koska jokainen iho on yksilö, niin jokaisen tuotteen pitää olla yksilöllinen.

Tuohon kauranaamion peruspohjaan voin siis sekoittaa muita vaikuttavia aineita tilanteen ja tarpeen mukaan. Kaura toimii ulkoisesti iholla samalla lailla, kun kaurapuuro syötynä. Kaurapuuro auttaa suolistonseinämien suojautumiseen ja rauhoittaa esimerkiksi mahahapoista ärtynyttä suolistoa. Samoin se toimii iholla, siitä imeytyy rauhoittavaa ainetta ihon soluväliaineeseen ja pystyy paremmin suojautumaan tuulta, pakkasta ja lämmönvaihteluja vastaan. Kaurassa on myös tulehdusta rauhoittavaa ainetta. Usein kysytään, että auttaako kaurapuuro
syötynä samalla tavoin ihoon. Ei auta, on aina muistettava ettei ruoka syötynä osaa juuri ihoon mennä vaikuttamaan. Ihoa, kun suojataan ulkoiselta rasitukselta, niin hoitoaineen pitää tulla ulkoapäin, se ei todellakaan syötynä vaikuta ihoon. Sitten kysytään voisiko pelkkää kaurapuuroa itse käyttää iholle. Sitä en täysin tyrmää, karkeana, mutta joustavana aineena sillä on ehkä lievästi kuoriva vaikutus. Mitään siitä ei kuitenkaan imeydy ihoon, koska sen ei ole tarkoitus imeytyä ihon läpi. Hoitoaineet pitää olla bioteknisesti käsiteltyjä, jotta niiden imeytyvyys on mahdollista. Ihon tehtävä on suojata elimistöä ulkoisislta aineilta ja silloin se ei todellakaan päästä läpi mitään sellaista mikä ei ole tarkoitettu imeytymään.

Itse olen taas ihan ihastunut kauranaamion toimivuuteen on hienoa, kun voi työssään nähdä, että hoito todella auttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti