keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Muovikuoret kynsiin

Tämä maailma on mennyt ihan oudoksi, luin eräästä kissablogista jutun, että jenkit ovat keksineet kissojen kynsiin muovikuoret etteivät ne pääse raapimaan. Älyttömin juttu mitä olen kuullut ja ihan eläinrääkkäystä.

Niitä kuoria on kuulemma saatavilla eri väreissä ja glittereillä tai ilman niin sopivat sitten emänän makuun. Jutussa niitä kehuttiin kovasti, ettei sitten tarvitse kissan kynsiä kirurgisesti poistaa. Sekin on minulle ihan käsittämätön juttu, että joissain maissa kissoilta poistetaan tassujen kärkinivelet, jotta kynnet saadaan pois. Suomessa tämä on onneksi laitonta ja se on minusta silkkaa eläinrääkkäystä.

Kuulin tästä kirurgisesta kynsien poistosta vasta muutama vuosi sitten, kun yksi ystävättäreni pelasti Espanjan reissullaan kissan ja toi sen Suomeen. Täällä eläinlääkäri huomasi sen eli kyseessä oli hylätty kotikissa. Siitä seurasi se, että talvella tätä kissaa ei voinut narussakaan ulkoiluttaa, koska se ei pysy pystyssä jäätiköllä. On aivan järjetöntä poistaa kissalta kynnet, koska ne ovat ihan välttämättömät kissalle.

Kenellä on perheessään ollut iäkkäitä kissoja, niin tietää miten kovia liukastelemaan ne on vanhemmiten. Meidän Mörri oli seitsemäntoista kuollessaan ja jo pari vuotta oli sellaista ettei se pystynyt oikein parketilla tai klinkkerilattialla kävelemään. Vanhalla kissalla menee jotenkin hermojen käskytys pieleen ja se ei enää saa kärkiniveliään ja kynsiään tottelemaan. Ja kun kynnet eivät tottele tulee kävelystä tosi epävarmaa. Meillä oli Mörriä varten laitettu matot niin, että se pääsi niitä pitkin kaikkiin haluamiinsa paikkoihin.

Jos ei siedä kissoja kynsineen on todella paljon parempi, ettei sitten yritäkkään ottaa kissaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti