sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Pimeä vuodenaika masentaa

Nyt, kun päivät alkaa vaan pimetä ja ilma kylmetä tuntuu masennus väijyvän nurkantakana. En ole mitenkään herkkä masentumaan, mutta vanhemmiten huomaan, että nämä loppuvuoden kuukaudet pelottaa ja ahdistaa. Töissä en tunne koskaan masennusta, siellä on aina touhua ja menoa, että negatiiviset ajatukset pyyhkiytyy pois ja se on suuri asia hyvinvoinnille.

Aamuisin töihin lähtiessä tuntuu kaikista kurjimmalta, kun on pimeä ja synkkä aamu. Tähän aikaan vuodesta masennus on puheenaiheena ainakin joka toisen asiakkaan kanssa. Suurin osa sanoo tuntemuksen liittyvän ikään, asiasta eniten puhuu 45-65 vuotiaat asiakkaat. Varmaan siinä on yhteys estrogeenin vähenemiseen, koska harvemmin yli seitsemänkymppiset asiakkaani puhuu juuri pimeyteen liittyvästä alakulosta.

Masennusta estämään pitää kerätä kaikki mahdolliset kivat pikkuasiat, ettei se pääse puhkeaman pahaksi. Puhun, nyt lievästä alakulosta en mistään sairaanloisesta masennuksesta, joka vaatii lääkärin hoitoa. Kasvohoito on ilman muuta sellainen, jo monen asiakkaan kanssa hoitojen määrää on lisätty loka-marraskuussa. Se voi olla, vaikka kolmenvartin kasvohieronta, jonka hinta on 62€. Niitä voi tehdä, vaikka viikon tai kahden viikon välein. Itse haluan käydä Marilla hoidossa nyt paljon useammin, kuin kesällä.

Sitten yritän lisätä kaikkea osallistumista erilaisiin tapahtumiin, mennä teatteriin tai konserttiin. Joku viikonloppu retki toiseen kaupunkiin ystävien tai puolison kanssa on kivaa vaihtelua. Välillä ei millään jaksaisi lauantai-iltana lähteä johonkin teatteriin, tai kyläilemään, mutta sitten kun on lähtenyt tulee tosi hyvä mieli. Omalla kohdallani osallistumisen lisääminen ja pienten elämysten haku, vaikka kylpylässä käynti pitää mielen korkealla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti