keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Eroaako suomalaisen naisen ihonhoito ranskalaisista kanssasisarista?

Kyllä, kyllä se eroaa. Suomi on pieni maa, ja aina kansainvälisissä koulutuksissa joudun miettimään, miten asiat nähdään suomalaisesta näkökulmasta. Ensinnäkin suomalainen nainen on järkevä, ja hyvin koulutettu, hänelle ei riitä epämääräiset perustelut miten kasvohoito tehoaa.

Suurin ero onkin tässä ajattelutavassa, ja tasa-arvossa. Ranskassa ja muissa Keski-Euroopan maissa on pitkä historia kauneudenhoidossa. Siellä kuitenkin yleensä nainen hoitaa itseään miehen takia. Vielä on tallella kulttuuri jossa mies on elättäjä, ja kahden perheen ylläpitäminen on arkipäivää. Nainen pitää ulkonäöstään huolta, koska hänen täytyy viehättää miestään, elättäjäänsä.

Suomessa onneksi tilanne on aivan erilainen. Tietysti osa itsensä hoitamisen motiivia on viehättää kumppaniaan, ja kanssa ihmisiään. Se on kuitenkin erilaista, vapaaehtoista eikä pakonomaista miehestä kiinni pitämistä. Suomalaisella naisella on oma ammatti, ja omat rahat, ja hän itse päättää miten rahansa käyttää. Tosin hänellä on myös paljon vähemmän aikaa käyttää itsensä hyväksi kuin keski-euroopan naisilla, jotka useimmat ovat vielä kotirouvia.

Arvostan suomalaista naista kuluttajana, hän on valveutunut, ja kriittinen hankkiessaan kosmetologin palveluja, ja ihonhoitotuotteita. Meillä kosmetologin on osattava paljon perusteellisemmin kertoa, miten eri hoitoaineet tehoaa. Tietenkin itse suomalaisena omaan tämän saman ajattelutavan enkä lähdekään tarjoamaan asiakkailleni menetelmiä, joista en tiedä tarpeeksi, ja joiden merkitys ei olisi itselleni selvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti