sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Kosmetiikka ja allergia

Erilaiset allergiat ovat nykypäivänä todella yleisiä. Asiakkaiden allergioihin törmää joka päivä. Monella on selkeä allergiatesteistä saatu luettelo aineista ja suurella osalla on vain kokemus, että iho on herkkä. Koskaan asiakkaan kokemusta herkkyydestä ei pidä vähätellä. Lievästä herkistymistä voi ajan kuluesssa syntyä allergia. Usein kuitenkin herkistyminen johtuu väärästä tuotteesta väärälle ihotyypille. Tai siitä, että iho on niin ohut ja kuiva, että kaikki aineet hyvin sopivatkin tekee alkuun punoitusta ja kutinaa. Nämä seikat on aina selvitettävä ja haettava tuote joka auttaa tilanteeseen.

Kosmetiikka-allergiat on kuitenkin paljon harvinaisempia kuin kuvitellaan. Tilastojen mukaan lääkkeille herkistyy noin 7-8 %  ja kosmetiikalle noin 3-4 %. Viimeisen kymmenen vuoden aikana kun olemme käyttäneen Dermalogina ihonhoitotuotteita ja Youngbloodin meikkejä allergisia reaktioita on ollut 4. Näissä tapauksissa on aina ollut tiedossa, että asiakkaalla on allergioita ja olimme jo varautuneet tilanteeseen. Silloin kun asiakkaalla on selkeä lista aineista, joille on allerginen, asia on helppo. Katsomme vaan raaka-ainelistoista, ettemme käytä kyseisiä aineita.

Ihon epämääräisten punoitusten, näppylöitä ja kutinan alkuperän löytäminen on aina vaikeampi prosessi. Se vaatii paljon selvittelyä ja hyvää yhteistyötä kosmetologin ja asiakkaan välillä. Kuitenkin aina on näihinkin ongelmiin löytynyt ratkaisu ja on erittäin palkitsevaa, kun saa pitkään oireillun ihon kuntoon. Herkkäihoisen asiakkaan kannattaa ilman muuta hakeutua ammattitaitoisen kosmetologin luo ja selvittää ihonsa tilanne. Kun kutisevan, kirvelevän ja punoittavan ihon saa oireettomaksi on helpotus suuri. Iho ei tunnu miltään ja näyttää siistiltä ja tasaiselta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti